Direct naar de inhoud

Betalen voor het gebruik van internet en de computer

In de Centrale Bibliotheek en in de Bibliotheekvestigingen Zuid, Stadsveld, Glanerbrug en Twekkelerveld is betaald computergebruik en internet ingevoerd. Wilt u werken op de computer in de Bibliotheek? Dan moet u altijd inloggen. Niet alleen wanneer u op internet wilt, maar ook als u in Office (bijvoorbeeld Word) wilt werken. Inloggen is mogelijk met uw geldige bibliotheekpas, met de pc-gebruikerspas of met een tegoedbon. 

Computergebruik met een bibliotheekabonnement

Met een jeugd-, standaard- of plusabonnement kunt u elke dag 2 uur gratis op de computer werken. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier computergebruik. Indien u dus langer gebruik wilt maken van de computer dan 2 uur, dient u te zorgen voor voldoende tegoed op uw pas. Zorg als u wilt printen ook dat er voldoende saldo op uw bibliotheekpas staat. Opwaarderen van het tegoed kan bij de pinStation of de klantenservice.  
Bibliotheekleden loggen in met hun bibliotheekpasnummer en wachtwoord. 

Pc-gebruikerspas 

Heeft u geen bibliotheekpas, dan kunt u natuurlijk altijd een abonnement nemen. Wilt u geen materialen van de Bibliotheek lenen, maar alleen gebruik maken van de computer in de Bibliotheek, dan kunt u een pc-gebruikerspas aanschaffen. Met een pc-gebruikerspas kunt u 1 uur per dag gratis gebruik maken van de computer. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier. Opwaarderen van het tegoed op uw pc-gebruikerspas kan bij de pinStation of de klantenservice.

De pc-gebruikerspas:

  • Kost € 3,50 per jaar, geeft recht op 1 uur gratis internet en computergebruik per dag. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier. 
  • Koopt u bij de klantenservice op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.
  • De pc-gebruikerspas is alleen te gebruiken in vestigingen van de Bibliotheek Enschede. 
  • Met de pc-gebruikerspas kunt u geen materialen lenen. 
  • Met de pc-gebruikerspas kunt u alleen inloggen voor computergebruik en printen.
  • Op de pc-gebruikerspas moet altijd een tegoed staan om te kunnen printen. 

Tegoedbon

Maakt u eenmalig of maar af en toe gebruik van de computer in de Bibliotheek, dan kunt u ook een tegoedbon kopen bij de pinStation. Het computergebruik met een tegoedbon kost € 0,50 per kwartier. Het tegoed op de bon moet ook worden gebruikt als u wilt printen.

 pinstation

Printkosten:

Zwart/wit print A4: € 0,10
Kleurenprint A4: € 0,50 

Gratis WIFI 

De Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Zuid, Bibliotheek Stadsveld en Bibliotheek Glanerbrug beschikken over gratis WiFi.