Betalen voor het gebruik van internet en de computer

In de vestigingen van de Bibliotheek Enschede (m.u.v. Jeugdbibliotheek Prismare) is betaald computergebruik ingevoerd. Wil je werken op de computer in de bibliotheek? Dan moet je altijd inloggen.
Inloggen is mogelijk met een geldige bibliotheekpas, een pc-gebruikerspas of een tegoedbon. 

Computergebruik met een bibliotheekabonnement

Met een bibliotheekabonnement kun je elke dag 2 uur gratis op de computer werken. Daarna betaal je € 0,50 per kwartier. Indien je langer gebruik wilt maken van de computer of wilt printen, dien je te zorgen voor voldoende tegoed op je bibliotheekpas. Bibliotheekleden loggen in met hun bibliotheekpasnummer en wachtwoord (dag en jaar van geboorte, bijv. 01-03-1998 wordt 0198). 

Opwaarderen van het tegoed kan met ideal via Mijn Bibliotheek, bij het pinstation of een informatiepunt in de bibliotheek. 

Pc-gebruikerspas 

Wil je geen materialen van de bibliotheek lenen, maar alleen gebruik maken van de computer in de bibliotheek, dan kun je een pc-gebruikerspas aanschaffen. 

De pc-gebruikerspas:

  • Kost € 3,50 per jaar, geeft recht op 1 uur gratis computergebruik per dag. Daarna betaal je € 0,50 per kwartier 
  • Koop je bij een informatiepunt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs
  • De pc-gebruikerspas is alleen te gebruiken in vestigingen van de Bibliotheek Enschede 
  • Met de pc-gebruikerspas kun je alleen inloggen voor computergebruik en printen. (Wachtwoord is dag en jaar van geboorte, dus 01-03-1998 wordt 0198). 
  • Op de pc-gebruikerspas moet altijd een tegoed staan om te kunnen printen
  • Opwaarderen van het tegoed kan bij het pinstation in de bibliotheek

Tegoedbon

Maak je eenmalig of maar af en toe gebruik van de computer in de bibliotheek, dan kun je een tegoedbon kopen bij het pinstation. Het computergebruik met een tegoedbon kost € 0,50 per kwartier. Het tegoed op de bon moet ook worden gebruikt als je wilt printen.

 pinstation

Printkosten:

Zwart/wit print A4: € 0,10
Kleurenprint A4: € 0,50