In de bieb

Ontdek de partners van de Bibliotheek

 

Bij de Bibliotheek Enschede is er nog een wereld te ontdekken. Naast onze uitgebreide collectie boeken, dvd's, magazines, e-books en kinderboeken hebben we verschillende partners in onze vestigingen.

 

Een boek smaakt nog lekkerder bij een kopje koffie of thee van lunchcafé STOET, naast de hoofdingang van de Centrale Bibliotheek. Geen zin in wat lekkers? Loop dan eens binnen bij de Muziekbank! Hier vind je muziek in alle soorten en maten en de medewerkers helpen je graag aan een mooie cd, lp of cassette.

 

Even weg van de gezelligheid en liever naar de Bibliotheek om echt iets te leren? Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Zo zit SeniorWeb op verschillende locaties bij de Bibliotheek Enschede. Het leercentrum biedt verschillende cursussen die uiteenlopen van het gebruiken van je mobiele telefoon tot aan het maken van een PowerPoint. Maar we bieden ook taalcursussen aan in ons eigen Huis van Taal & Meedoen. Organisaties SIVE en M-Pact zetten zich in voor mensen die de nederlandse taal niet als moedertaal hebben.

 

Als ouder van je dreumes, peuter of kleuter kun je een keer een kijkje nemen bij het Pappa- of Mammacafé dat één keer in de zoveel tijd in de Bibliotheek gehouden wordt.

 

Genoeg te ontdekken dus. Kijk hieronder voor de organisaties die je bij ons in de Bibliotheek Enschede tegen kunt komen en wat ze allemaal precies doen.

 

Lunchcafé STOET

De Muziekbank

SeniorWeb Leercentrum

Huis voor Taal & Meedoen


Kun je niet vinden wat je zoekt? Onze medewerkers staan voor je klaar om je verder te helpen. In de Bibliotheek is altijd een medewerker te vinden. Ben je niet in de bieb en heb je een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. We staan doordeweeks tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor je klaar.