Werken bij

Werken bij de Bibliotheek Enschede

De Bibliotheek is al lang niet meer alleen de plek voor het uitlenen van boeken. Het is een laagdrempelige plaats waar iedere Enschedeër welkom is. Wij vinden het belangrijk om mensen met elkaar te verbinden en te inspireren.

 

Met die overtuiging dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij. Dit doen we door tal van activiteiten te organiseren; van lezingen en workshops tot voorstellingen en exposities. Verder bieden we ondersteuning aan iedereen die daar behoefte aan heeft, via bijvoorbeeld informatiepunten en spreekuren. Zo zet de Bibliotheek Enschede zich in om (digitale) geletterdheid in de samenleving te verbeteren. Bovendien werken we samen met scholen om kinderen te helpen zich te ontwikkelen op het gebied van taal.

 

Om onze doelstellingen te bereiken, gaan we samenwerkingen aan met maatschappelijke, sociale en culturele organisaties. Zo kunnen wij, op al onze vestigingen, een maatschappelijke én educatieve impact maken.

 

Wil jij hier deel van uit maken? Dat kan! Op professioneel vlak biedt de Bibliotheek Enschede verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen als Bibliotheekmedewerker of Specialist Educatie. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met impact? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures voor vrijwilligers. Verder bieden we regelmatig maatschappelijke stages en beroepsstages voor studenten aan. Benader ons en voel je thuis, want ook achter de schermen zoeken we naar de connectie met elkaar!


 • Vacatures

  Draag jij graag je steentje bij aan onze maatschappij? Kom dan werken bij de Bibliotheek Enschede. Bekijk hieronder ons actuele vacature aanbod. 

  Klik hier voor meer informatie

   

 • Vrijwilligers

  Wil jij je vrije tijd op een fijne en nuttige manier invullen? Zet je dan in als vrijwilliger bij de Bibliotheek Enschede. Kom hieronder meer te weten over de mogelijkheden. 

  Klik hier voor meer informatie

 • Stages

  Ben jij op zoek naar een veelzijdige en leerzame stageplek? Dan is stagelopen bij de Bibliotheek Enschede iets voor jou. Hieronder vind je ons aanbod. 

  Klik hier voor meer informatie