Werken bij

Werken bij de Bibliotheek Enschede

De Bibliotheek is al lang niet meer alleen de plek voor het uitlenen van boeken. Het is een laagdrempelige plaats waar iedere Enschedeër welkom is. Wij vinden het belangrijk om mensen met elkaar te verbinden en te inspireren.

 

Met die overtuiging dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij. Dit doen we door tal van activiteiten te organiseren; van lezingen en workshops tot voorstellingen en exposities. Verder bieden we
ondersteuning aan iedereen die daar behoefte aan heeft, via bijvoorbeeld informatiepunten en spreekuren. Zo zet de Bibliotheek Enschede zich in om (digitale) geletterdheid in de samenleving te verbeteren. Bovendien werken we samen met scholen om kinderen te helpen zich te ontwikkelen op het gebied van taal.

 

De Bibliotheek Enschede is dus een veelzijdige omgeving waar veel gebeurt, zowel voor als achter de schermen. Om onze doelstellingen te bereiken, gaan we samenwerkingen aan met maatschappelijke, sociale en culturele organisaties. Zo kunnen wij, op al onze zes vestigingen, een maatschappelijke én educatieve impact maken.

 

Wil jij hier deel van uit maken? Dat kan! Op professioneel vlak biedt de Bibliotheek Enschede verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen als bibliotheekmedewerker of specialist educatie. Ben je eerder op zoek naar vrijwilligerswerk met impact? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures voor vrijwilligers. Verder bieden we regelmatig maatschappelijke stages en beroepsstages voor studenten aan. Benader ons en voel je thuis, want ook achter de schermen zoeken we naar de connectie met elkaar!


 • Werken bij de Bibliotheek

  Werken bij de Bibliotheek Enschede?

  Bekijk hieronder ons actuele vacature aanbod.

  Klik hier

   

 • Maatschappelijke stage

  Op zoek naar een plek om je maatschappelijke stage uit te voeren? De Bibliotheek biedt een leerzame en leuke werkomgeving.

  Klik hier voor meer informatie

 • Beroepsstage

  Op zoek naar MBO of HBO stageplek?

  Neem contact op met de Bibliotheek voor de mogelijkheden.

  Neem contact op