Muziekbank

Als lid van de bibliotheek kun je gratis cd’s lenen bij de Muziekbank. De Muziekbank is gevestigd op de eerste verdieping van de Bibliotheek Enschede Centrale.

Collectie

Bij de Muziekbank staat een schat aan muziek. Meer dan 100.000 cd’s, lp’s en muziek-dvd’s in alle genres: pop, klassiek, jazz, blues, kindermuziek, cabaret, wereldmuziek. De collectie wordt wekelijks aangevuld met nieuw uitgebrachte cd’s. Heeft de Muziekbank het niet in de collectie? Dan kun je altijd, tegen een vergoeding, lenen bij Muziekweb. De vrijwilligers van de Muziekbank helpen je hierbij graag en gaan desgewenst met je op zoek naar muziek die je aanspreekt. 

Luisterrijk

De vrijwilligers van de Muziekbank verzorgen lezingen over muziek. Luisterrijk bestaat uit maandelijkse lezingen met muziekvoorbeelden door en voor enthousiaste muziekliefhebbers.

Maandelijkse verkoop

Een keer per maand verkoopt de Muziekbank items die ze dubbel hebben. Kijk voor de data van de verkoop op de website van de Muziekbank. Deze data worden ook aangekondigd in de agenda op de website van de Bibliotheek Enschede.

Meer informatie

Heb je belangstelling? Kom dan snel langs. Kijk voor de actuele openingstijden en leenvoorwaarden op de website van de Muziekbank.