Direct naar de inhoud

Lid worden van de Bibliotheek

Wilt u lid worden van de Bibliotheek of uw kinderen lid maken van de Bibliotheek? Bij de Bibliotheek Enschede hebben we een aantal verschillende abonnementen. Bekijk de verschillende abonnementen en regel het lidmaatschap direct via de website of aan de balie van één van onze bibliotheekvestigingen. 

Bij inschrijving vanaf 12 jaar is een legitimatie verplicht. Dus neem een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee. 

Uw lenerspas: 

De lenerspas die u bij het inschrijven ontvangt is strikt persoonlijk. Per lenerspas mogen er ten hoogste 25 materialen tegelijk geleend worden.
Bij verlies of diefstal van de bibliotheekpas dient u dit te melden bij de Bibliotheek. Voor het aanvragen van een duplicaatpas vragen we een vergoeding van € 3,50. 

Bij een Plusabonnement krijgt u voor uw partner een gratis pas. Hiervoor moet u wel op hetzelfde adres wonen. Met een partnerpas kunt u alleen lenen in de Bibliotheek Enschede. 

Betaling van het lidmaatschapsgeld:  

Nieuwe leden worden alleen nog ingeschreven op een maandabonnement op basis van een automatische incasso. Een maandabonnement is maandelijks opzegbaar. U betaalt pas de eerste volledige maand, dus de eerste maand is gratis. 

Bestaande leden kunnen nog beschikken over een jaarabonnement. Betalen van de contributie dient na ontvangst van de acceptgirokaart te geschieden. Indien u een machtigingskaart heeft ingevuld boekt de Bibliotheek automatisch het van toepassing zijnde tarief af. 

Bent u al lid van de Bibliotheek en wilt u uw bankrekeningnummer wijzigen? Geef dit dan aan ons door. U dient dan een nieuw machtigingsformulier te ondertekenen bij de informatiebalie in een van onze bibliotheekvestigingen. 

Overstappen van een jaar- naar een maandabonnement:

Wilt u overstappen van een jaarabonnement naar een maandabonnement? Geef dit dan aan bij de klantenservice van de Bibliotheek en wij regelen het voor u. Overstappen kan altijd en is kosteloos. 
Het maandabonnement gaat pas in op het moment dat uw huidige abonnementsperiode afloopt. 

Studenten: 

Scholieren van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum kunnen met hun schoolpas gratis gebruik maken van de Bibliotheek. Studenten met een Student Unioncard zijn ook gratis lid van de Bibliotheek. Saxion studenten betalen € 10,- voor een abonnement. Scholieren en studenten kunnen ook gebruik maken van Mijn Bibliotheek. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.  

Gastlenen: 

Bent u lid van de Bibliotheek in Enschede, maar wilt u ook wel eens lenen in een andere Bibliotheek? Met uw bibliotheekpas kunt u gratis materialen lenen in alle Overijsselse Bibliotheken en deze weer inleveren in uw eigen Bibliotheek. Bij gastlenen gelden de uitleenregels van de gastgevende Bibliotheek. Gastlenen is niet mogelijk met een partnerpas. 

Opzeggen van het lidmaatschap: 

Komt u niet meer aan lezen toe? Of is er een andere reden waarom u het lidmaatschap op wilt zeggen? Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de vervaldatum van het lidmaatschap). 

Opzeggen van het abonnement kan via het contactformulier, aan de balie van de Bibliotheek of per e-mail:  
Vermeld daarbij uw naam, lidmaatschapsnummer en de reden van opzeggen. 

Betaalt u niet per maand, maar per jaar? Dan kunt u het lidmaatschap na het eerste jaar vrij opzeggen.

Geef een lidmaatschap cadeau:

Geef eens een Biebbon cadeau aan een ander! De waarde van de bon is zelf te bepalen.