Het lidmaatschap

Lid worden van de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek Enschede hebben we een aantal verschillende abonnementen. Wil je lid worden? Regel het lidmaatschap direct via de website of aan de balie van de bibliotheek.  

Bij inschrijving vanaf 12 jaar is een legitimatie verplicht (ID-kaart, paspoort of rijbewijs). 

Betaling van het lidmaatschapsgeld:  

Leden kunnen kiezen uit een jaarlijkse betaling of een betaling per maand. Betaling geschiedt per automatische incasso. Je betaalt pas de eerste volledige maand, dus de eerste maand is gratis.

Overstappen van een ander abonnement? 

Overstappen kan altijd en is kosteloos. Geef dit dan aan bij de informatiebalie.

Je lenerspas: 

Je lenerspas is strikt persoonlijk. Bij een Plusabonnement ontvangt je partner een gratis pas (alleen te gebruiken in de Bibliotheek Enschede). Hiervoor moet je wel op hetzelfde adres wonen. 

Gastlenen: 

Met je bibliotheekpas kun je gratis materialen lenen in alle Overijsselse bibliotheken en deze weer inleveren in je eigen bibliotheek. Bij gastlenen gelden de uitleenregels van de gastgevende bibliotheek. Gastlenen is niet mogelijk met een partnerpas. 

Verlies lenerspas:

Meld verlies of diefstal van de bibliotheekpas altijd direct bij de bibliotheek. Voor het aanvragen van een duplicaatpas vragen we een vergoeding van € 3,50. 

Studenten: 

Scholieren van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum kunnen met hun schoolpas gratis gebruik maken van de bibliotheek. Studenten met een Student Unioncard zijn ook gratis lid van de bibliotheek. Saxion studenten betalen € 10,- voor een abonnement. Scholieren en studenten kunnen ook gebruik maken van Mijn Bibliotheek. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.  

Opzeggen van het lidmaatschap: 

Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de vervaldatum van het lidmaatschap). 

Wil je je lidmaatschap opzeggen en heb je een jaarabonnement? Dan betaal je het (maandelijks) bedrag voor de maanden dat je lid bent geweest.

Opzeggen van het lidmaatschap kan via ons contactformulier, aan de balie van de bibliotheek of per e-mail:  
Vermeld daarbij uw naam en lidmaatschapsnummer.