Direct naar de inhoud
Het lidmaatschap

Lid worden van de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek Enschede hebben we een aantal verschillende abonnementen. Wil je lid worden? Regel het lidmaatschap direct via de website of aan de balie van de bibliotheek.  

Bij inschrijving vanaf 12 jaar is een legitimatie verplicht (ID-kaart, paspoort of rijbewijs). 

Betaling van het lidmaatschapsgeld:  

Nieuwe leden worden alleen ingeschreven op basis van een maandabonnement (maandelijks opzegbaar) met automatische incasso. Je betaalt pas de eerste volledige maand, dus de eerste maand is gratis. 

Bestaande leden kunnen nog beschikken over een jaarabonnement. Betalen van de contributie dient te geschieden na ontvangst van de acceptgirokaart. Indien je een machtigingskaart hebt ingevuld boekt de bibliotheek automatisch het van toepassing zijnde tarief af. 

Bent je al lid van de bibliotheek en wil je je bankrekeningnummer wijzigen? Geef dit dan aan ons door. Je dient dan een nieuw machtigingsformulier te ondertekenen bij de informatiebalie.  

Overstappen van een jaar- naar een maandabonnement:

Wil je overstappen van een jaar- naar een maandabonnement? Geef dit dan aan bij de informatiebalie. Overstappen kan altijd en is kosteloos. 
Het maandabonnement gaat pas in op het moment dat je huidige abonnementsperiode afloopt. 

Je lenerspas: 

Je lenerspas is strikt persoonlijk. Bij een Plusabonnement ontvangt je partner een gratis pas (alleen te gebruiken in de Bibliotheek Enschede). Hiervoor moet je wel op hetzelfde adres wonen. 

Gastlenen: 

Met je bibliotheekpas kun je gratis materialen lenen in alle Overijsselse bibliotheken en deze weer inleveren in je eigen bibliotheek. Bij gastlenen gelden de uitleenregels van de gastgevende bibliotheek. Gastlenen is niet mogelijk met een partnerpas. 

Verlies lenerspas:

Meld verlies of diefstal van de bibliotheekpas altijd direct bij de bibliotheek. Voor het aanvragen van een duplicaatpas vragen we een vergoeding van € 3,50. 

Studenten: 

Scholieren van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum kunnen met hun schoolpas gratis gebruik maken van de bibliotheek. Studenten met een Student Unioncard zijn ook gratis lid van de bibliotheek. Saxion studenten betalen € 10,- voor een abonnement. Scholieren en studenten kunnen ook gebruik maken van Mijn Bibliotheek. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.  

Opzeggen van het lidmaatschap: 

Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de vervaldatum van het lidmaatschap). 

Opzeggen van het lidmaatschap kan via ons contactformulier, aan de balie van de bibliotheek of per e-mail:  
Vermeld daarbij uw naam en lidmaatschapsnummer.  

Betaal je niet per maand, maar per jaar? Dan kun je het lidmaatschap na het eerste jaar vrij opzeggen.

Geef eens een lidmaatschap cadeau:

Geef eens een Biebbon cadeau aan een ander! De waarde van de bon is zelf te bepalen.