Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Govert Schilling, Wil Tirion Sterrenbeelden

  Nieuwe ontdekkingen en gebeurtenissen in het heelal, zowel historische als recente, worden gekoppeld aan het sterrenbeeld waarin ze zich hebben afgespeeld.

  Gedrukt boek

 • Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

  Honderd korte verhalen over bijzondere, inspirerende zwarte vrouwen over de hele wereld. Maak kennis met o.a. astronaut Jeanette Epps, politicus Sylvana Simons, arts Sophie Redmond en tennisser Naomi Osaka. Met portretillustraties in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Andrea Wulf De uitvinder van de natuur

  Biografie over het leven, de reizen en bevindingen van Alexander von Humboldt (Berlijn, 1769-1859) die met zijn passie voor de kunst, poëzie en natuur in de breedste zin van het woord, de mensheid via zijn vele boeken de natuur leerde te begrijpen.

  Gedrukt boek

 • Avi Loeb Buitenaards

  Bespreking door een vooraanstaand sterrenkundige van zijn idee dat een in 2018 in ons zonnestelsel waargenomen object afkomstig zou kunnen zijn van een buitenaardse beschaving.

  Gedrukt boek

 • Jaffe Vink De uitvinding van patatfriet

  Verzameling van vijftig verhalen over uitvindingen die het dagelijks leven van de mens ingrijpend hebben veranderd. Met illustraties.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Richard Galland Leonardo Da Vinci puzzelcodex

enigma's, puzzels en andere hersenkrakers

Uitvinder, ingenieur en kunstenaar Leonardo da Vinci bedacht en ontwierp objecten die soms pas eeuwen na zijn dood zijn gerealiseerd. Los de ruim 150 puzzels en raadsels op die geïnspireerd zijn op zijn schilderijen, schetsen en geschriften.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek


Luisterboeken