Yorick van Norden brengt ode aan singer-songwriters

Gepubliceerd op: 17 februari 2023 15:06

Op woensdag 15 maart brengt de Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden de parels uit het werk van Bob Dylan ten gehore tijdens Stories@Stanislaus. Een avond vol prachtige muziek en mooie verhalen over Dylans werk, Paul McCartney en de sterke eigen songs van Yorick.

Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 uur tot ca. 22.00 uur

Koop hier je tickets

Speciaal in deze boekenweek staan we stil bij de Nobelprijswinnaar voor Literatuur Bob Dylan. Gefascineerd door zijn nummers en voorkomen duikt Yorick van Norden al in menig  mythe en song van Bob Dylan. De nummers worden omlijst met prachtige verhalen en anekdotes.  Ook werk van een ander groot tekstschrijver, Paul McCartney, komt aanbod: Yorick speelde zijn nummers de laatste maanden in de goed ontvangen voorstelling McCartney & Me. Net als de iconische ex-Beatle speelde van Norden ooit in de Liverpoolse Cavern Club en nam hij onlangs een veelgeprezen album op in de legendarische Abbey Road Studio. De Volkskrant wijdde hier zelfs lovende woorden aan: ‘Voor de nieuwe van Norden laat je de nieuwe McCartney gerust even liggen’.  

Naast het werk van deze grootheden speelt hij ook de sterk autobiografische eigen nummers van Yorick: ‘Ik lees eigenlijk nooit een roman, uitsluitend non-fictie,’ zegt hij. ‘Het ligt me daarom eigenlijk veel beter om over mijn eigen leven te vertellen.’ En te vertellen heeft Yorick genoeg zoals op zijn laatste Album Playing by Ear. De luchtige popsongs van Yorick van Norden zijn voor het grote publiek aantrekkelijk.  OOR over zijn werk: ‘De perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk.’ Yorick is regelmatig te zien en horen als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in Nederland en België en speelt ook in de topformatie Strange Brew (te zien 23/2 in het Muziekcentrum met hun voorstelling met Leo Blokhuis).  

Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren ze lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.