Splinter Chabot in Stories@Stanislaus

Gepubliceerd op: 25 juli 2023 10:07

Wist jij dat 'Als de Hemel genoeg ruimte heeft' van Splinter Chabot uitgeroepen is tot 'Het Regenboogboek van het Jaar 2023'! Op woensdag 20 september komt Splinter Chabot over dit boek en zijn andere spraakmakende boeken, tv-werkzaamheden en wat hem boeit in zijn leven vertellen tijdens Stories@Stanislaus.

Samen met brewpub Stanislaus Brewskovitch organiseren wij tweemaandelijks een gastspreker bij Stanislaus Brewskovitch in de pub. Op woensdag 20 september gaat Splinter Chabot in gesprek met Marjon Kok, journalist bij de Twentsche Courant Tubantia.

Inloop vanaf 19.30. Het programma duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur.

Splinter Chabot

Splinter Chabot is al meteen succesvol als schrijver. Zijn bestseller en debuutroman ‘Confettiregen’ is een autobiografisch verhaal over Chabots coming-out en de weg ernaartoe. Het boek staat op nummer 1 in de Regenboog top 100, is het Beste Boek voor Jongeren en wordt verfilmd. Ook zijn vorig jaar verschenen boek ‘Als de hemel genoeg ruimte heeft’ haalt een top-5 notering en nu dus ook 'Het Regenboogboek van het Jaar 2023'!

Naast schrijver is Chabot programmamaker, presentator en politicoloog. Na zijn studie is Chabot landelijk voorzitter van de JOVD, de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie. Hij presenteerde zijn eigen talkshow ‘SPLNTER!’, in 2019 maakt deze ‘politiek junkie’ de televisieserie ‘SPLINTER in de politiek’. Voor deze zesdelige serie interviewt Splinter verschillende politici over stress en de (on)mogelijkheid om jezelf te blijven in de politiek. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden antwoordt hij zonder twijfel “David Bowie en Prince, vrijgevochten individuen die het liberalisme belichamen.” Daarbij schuwt hij het uiterlijk voorkomen zelf ook niet en is kleding belangrijk voor hem. In het najaar van 2019 wordt hij verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Hierna volgen meer programma’s zoals ‘Opium op Oerol’ en ‘Ondertussen aan de Hofvijver’, waar hij de renovatie van het Binnenhof volgt. Hij treedt geregeld op als tafelheer bij praatprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Jinek, waar hij een graag geziene gast is met een boodschap.

Ticketverkoop

Wil je graag aanwezig zijn bij 'Splinter Chabot in Stories@Stanislaus?
Bestel dan via de onderstaande knop voor € 7,50 je ticket.

Koop hier je kaartje

Het programma duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren ze lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.