Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 7 maart 2023 13:32

De Media Ukkie Dagen (24 t/m 31 maart) komen steeds dichterbij. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vragen voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema dit jaar is Balans: Bewegen met media.

Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Zitten ze stil, of zijn ze juist actief? Van ver weg of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media? En op welke manier kunnen we helpen om kinderen in beweging te laten komen met media? De Media Ukkie Dagen zijn hét moment om hier aandacht aan te besteden! Ga samen met je kind(eren) aan de slag om jullie balans te vinden.

Ook dit jaar doet de Bibliotheek Enschede mee met de Media Ukkie Dagen. Doe samen met je kind mee aan een workshop ‘Bewegende robots programmeren’ op 25 maart. Kinderen van 4 tot 6 jaar leren op een speelse wijze hoe je robots moet programmeren. Kinderen van 3 tot 6 jaar brengen op 29 maart een kleurplaat tot leven met Quiver en kinderen van 0 tot 6 jaar toveren zichzelf, vrijdag 31 maart, door middel van een green screen in een eigen boekkaft.

Voor (groot-)ouders geeft Denise Bontje van Mediasmarties.nl op 28 maart een online webinar met praktische tips om een gezond en gebalanceerd mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen, vol media die je kind in beweging brengen.

Op donderdag 30 maart verzorgt Denise Bontje een interactieve informatiesessie voor (groot-)ouders, verzorgers en professionals in de Bibliotheek Enschede. Tijdens  deze avond zal Denise stil staan bij het belang van bewegen en het opgroeien in de wereld van nu. Door middel van informatie en
passende voorbeelden en prikkelende vragen zal Denise de deelnemers vooral uitdagen de balans op te zoeken en na te denken over een passend mediamenu.

Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Meld je aan voor de Media Ukkie Dagen!