Maker Festival Twente

Gepubliceerd op: 20 april 2022 11:19

Bezoek hét makerfestival van Twente en ontdek de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in de regio. Zowel met de Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente, als tijdens het meerdaagse Maker Festival in Enschede creëer je je eigen Maak Experience. Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente!

Festivalprogramma 2022

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het MFT bestaat in mei 2022 uit drie onderdelen; een of meerdere Maakdag festivals in Enschede (14, 21 en 28 mei), het meerdaagse Maker Festival in Enschede (1 t/m 8 mei) en een online & fysiek randprogramma (15 maart t/m 31 mei). Bij alle onderdelen kun je in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio! 

Maakdag Festival in de Bibliotheek Enschede

Het Maakdag Festival vindt plaats op: 

  • Zaterdag 14 mei in de Bibliotheek Enschede Zuid van 11.00 - 16.00 uur
  • Zaterdag 21 mei in de Bibliotheek Enschede Centrale van 10.00 - 16.00 uur
  • Zaterdag 28 mei in de Bibliotheek Enschede Centrale van 10.00 - 16.00 uur

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Kom experimenteren en maak in de verschillende labs op een laagdrempelige manier kennis met nieuwe technieken en maakprocessen. Gewoon bij de Bibliotheek bij jou in de buurt! 

Creëer je eigen Maak Experience: MaakLab / RobotLab / FilmLab / MediaLab / KennisLab

  1. MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld een instrument te maken van restafval, met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken of een houten constructie te bouwen.
  2. RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging! 
  3. FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. Folioscope (tekenanimatie), een 360 graden camera en stopmotion programma of voeg een augmented reality beeld toe aan je wereld met CoSpaces.
  4. MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.
  5. MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

De inhoud van bovenstaande labs kan per gemeente verschillen. Het programma is op dit moment in ontwikkeling, daarover volgt op korte termijn meer informatie. Dus houd de website in de gaten.

Op het festival is een uitgiftebalie waar je de benodigde techniek kan lenen. Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we een kleine vergoeding. Maar je mag hetgeen je gemaakt hebt ook mee naar huis nemen! 

Wil jij ook deelnemen?

De toegang is gratis (op een kleine vergoeding voor de eventuele verbruiksmaterialen na) en er is vrije inloop. 

Bekijk het complete festivalprogramma op tetem.nl/makerfestivaltwente en ontdek wat er in de regio tijdens het Maker Festival Twente wordt georganiseerd.