Gouden Strop Thrillertour 2023

Gepubliceerd op: 20 september 2023 07:00

Het belooft zondagmiddag 1 oktober een spannende middag te worden! De Gouden Strop Thrillertour 2023 doet dan namelijk de Bibliotheek Enschede aan. Het wordt een middag vol mysterie, spanning, moord en verdwijningen met drie grote Nederlandse thrillerauteurs, waaronder de winnaar van de Gouden Strop 2023.

In het voorjaar konden alle bibliotheken in Nederland meedoen om de Gouden Strop Thrillertour in hun bibliotheek te krijgen. Van de vijftig inzendingen, zijn tien bibliotheken geselecteerd, waaronder de Bibliotheek Enschede. 

John Kuipers

John Kuipers heeft met zijn thrillerdebuut Musserts schaduw de Gouden Strop 2023 gewonnen, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Hij stoot daarmee in een keer door naar de top van het genre.  
Musserts schaduw is het eerste boek van een serie de zich afspeelt tijdens de oorlogsjaren. Kuipers werkte bijna vier decennia lang als journalist bij het Algemeen Nederlands Persbureau en publiceerde eerder enkele boeken, waaronder de biografie De geest van het spel, over de schaker Jan Timman.  

Corine Hartman

Corine Hartman is bestsellerauteur van onder meer de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie. Haar boeken werden meermaals genomineerd voor De Gouden Strop, en ze won tweemaal de Crimezone Award. Ook won ze de Storytel Award voor Hij volgt je, als best beluisterde en gewaardeerde luisterboek van 2021. Haar drie misdaadromans Schone KunstenTweede Adem en Open Einde spelen zich af in de Achterhoek. Corine Hartman geldt als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land.

Nicolet Steemers

Nicolet Steemers belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters. Vervolgens verschenen de spannende romans Lichtval en Tweedracht. Ze schreef zeven spannende romans en zes succesvolle audioseries. Vertalingen van haar werk verschenen in acht landen. In februari 2023 verscheen haar nieuwste, goed ontvangen psychologische thriller Diepe gronden.  

Deze middag vol spanning en sensatie vindt plaats in ons sfeervolle lunchcafé Stoet, gevestigd in de Bibliotheek Centrale. Boekhandel Broekhuis is aanwezig voor de verkoop van de (gesigneerde) boeken van de auteurs.

Koop hier je kaartje!