Filmproject in de zomervakantie

Gepubliceerd op: 4 juli 2023 15:55

Droom je ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat je hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Dan is dit je kans! Deze zomervakantie organiseert de Bibliotheek Enschede een tweedaags Filmproject. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media. En of dat nog niet genoeg is, je film kan zelfs op het Pop-up Film Festival Twente in de herfstvakantie vertoond worden!

Wat ga je leren?

Tijdens het Filmproject kom je niet alleen van alles te weten over het maken van een film of de beste manier om te acteren, je denk ook na over mediawijsheid. Dus de manier waarop je met beelden omgaat. Want als je nú gek doet voor een camera, wil je dan dat als je over 10 jaar solliciteert, ze dit filmpje ook nog ergens kunnen zien? En wat is je verantwoording als filmer en regisseur? Mag je iemand op zo’n manier in beeld brengen dat die ander zich daar achteraf voor schaamt of er ongelukkig van wordt?

Wat ga je doen?

Bij inschrijving voor het Filmproject kies je een rol:

  • Acteren (max. 8 deelnemers)
  • Filmen (max. 4 deelnemers)
  • Regisseren (max. 4 deelnemers)

Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Filmen/regisseren.

Filmvertoning

Na afloop van het Filmproject zullen de professionals je film verder monteren inclusief geluid en special effects. De eindfilms zullen vertoond worden tijdens het Pop-up Film Festival Twente in de herfstvakantie.

Meer informatie en aanmelden