In verband met een personeelsfeest is de Bibliotheek Enschede op vrijdag 21 juni om 17.00 uur gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Edwin Rutten bij Stories@Stanislaus

Gepubliceerd op: 1 mei 2024 08:00

Tijdens deze editie van Stories@Stanislaus gaat Edwin Rutten in gesprek met Ton Ouwehand. Over Ome Willem, Willem Wilmink en zoveel meer...

Een gesprek met Edwin Rutten, waar zal dat over gaan? Over Ome Willem natuurlijk. Tussen 1974 en 1989 speelde Edwin Rutten de hoofdrol in het razend populaire televisieprogramma De Film van Ome Willem. Meerdere generaties groeiden ermee op. En toen het in de 21ste eeuw werd herhaald, kwam er nog een generatie bij.  

En over die andere Willem natuurlijk: Willem Wilmink.
Edwin Rutten heeft de Enschedese dichter goed gekend. Wilmink schreef de bekendste liedjes uit De Film van Ome Willem, zoals Broodje Poep en Deze Vuist Op Deze Vuist. De muziek was van die andere Enschedeër: Harry Bannink, met wie Rutten jarenlang heeft samengewerkt. Ook zijn verleden bij Het Klokhuis passeert de revue, waar hij vanaf het eerste uur deel uitmaakte van de vaste cast. En misschien gaan we het wel hebben over de wegwerkzaamheden bij Wim T. Schippers of zijn loflied op een piepjonge Pieter van Vollenhoven.

En verder? Edwin is een jazzman, dus dan moet je niet teveel voorkoken en openstaan voor improvisatie. En wie weet, neemt Ton Ouwehand een gitaar mee, en gaat hij vragen of Edwin een liedje wil zingen… 

Ton Ouwehand

Muzikant en journalist Ton Ouwehand is mede-initiatiefnemer van de Harry Bannink - Willem Wilmink Wandeling door de binnenstad van Enschede. Hij schreef twee boeken over Harry Bannink: Niemand zo aardig als hij en Toonzetter

Algemene informatie

Kaarten zijn te koop voor €7,50 p.p.
Het programma begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Koop hier je kaartje

Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren ze lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.

Expositie: Willem Wilmink Vandaag

Tevens in april en mei te zien bij Stanislaus: de prachtige expositie Willem Wilmink Vandaag: een fotoserie van Myrthe Effing waarin zij vijf gedichten van Willem Wilmink vertaalt naar beeld. Vijf gedichten die jaren geleden zijn geschreven, maar tegenwoordig ook nog actueel zijn.
Zie ook hier