Vragen over abonnementen

Terug naar Klantenservice


Hier vind je antwoorden op de meestgestelde vragen over de abonnementen van de Bibliotheek.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op.

Abonnementen

Welke soorten abonnementen zijn er?

Wij bieden drie verschillende abonnementsvormen aan. Op de pagina Word Lid vind je de soorten abonnementen en de voorwaarden.

Kan ik met mijn abonnement e-books en luisterboeken lenen?

Met het de abonnementen voor volwassenen kun je gratis gebruikmaken van e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek.

Met het jeugdabonnement heb je e-books en luisterboeken voor jeugd tot je beschikking, plus een aantal titels voor volwassenen die speciaal geselecteerd zijn voor middelbare scholieren.

Kan ik overstappen naar een ander abonnement?

Overstappen kan altijd en is kosteloos. Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@bibliotheekenschede.nl of geef je overstap door aan de informatiebalie op één van onze vestigingen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de vervaldatum van het lidmaatschap). 

Opzeggen van het lidmaatschap kan via het contactformulier, aan de balie van de Bibliotheek of per e-mail naar info@bibliotheekenschede.nl: vermeld daarbij je naam, adres, geboortedatum en lidmaatschapsnummer.

 Ook horen wij graag waarom je opzegt, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Lid worden

Hoe kan ik lid worden?

Leuk dat je lid wilt worden! Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Heb je een abonnement gekozen? Word lid door langs te komen bij de Bibliotheek of meld je online aan en maak direct gebruik van je abonnement.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te zijn?

Ja, iedereen is welkom in de Bibliotheek. Je kunt tegen betaling gebruik maken van onze computers en gratis Wifi. Ook kun je kranten en tijdschriften lezen in alle vestigingen van de Bibliotheek. Verder zijn er ontmoetings- en pc-plekken en studieruimtes.