Voorlezen in de Bieb

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste en mooiste verhalen voor.

Laat je kind(eren) lekker luisteren naar een mooi of spannend verhaal, terwijl je zelf een kopje koffie of thee drinkt. Of bijvoorbeeld rondsnuffelt tussen de boeken of een tijdschrift leest.

Het voorlezen vindt elke zaterdagochtend plaats, behalve in de zomer- en kerstvakantie, en vooraf aanmelden is niet nodig.
Kijk voor data en tijden in de activiteitenagenda van de bibliotheek. 

Thuis voorlezen

Is het niet leuk om na het voorleesuurtje samen boeken uit te zoeken om thuis ook voor te lezen? Genoeg te kiezen en het lidmaatschap van de bibliotheek is zelfs tot 18 jaar gratis! 

Het belang van voorlezen

Voorlezen is niet alleen ontzettend gezellig en leuk, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Voorlezen heeft tal van positieve effecten op zowel de emotionele, cognitieve als sociale ontwikkeling van een kind. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Vanaf een leeftijd van drie maanden, kan je al samen met een baby in boeken kijken, zaken benoemen en prenten bekijken.