Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Praten met je handen

Wekelijks, tot en met 9 juli 2019, een uurtje gebarentaal oefenen, want een gebaar is echt een ondersteuning van het gesproken woord. Gratis inloop, aanmelden is niet nodig.

Jij kent vast wel een aantal logische gebaren zoals, betalen, slapen, fietsen en drinken. Voor mensen die minder goed kunnen horen kan NmG (Nederlands met Gebaren) een goede ondersteuning zijn tijdens een gesprek en gaat communiceren zoveel makkelijker.

Het leren van gebaren is heel leuk om te doen. In een complete zin hoeft niet elk woord ondersteund te worden met een gebaar.

Ben jij slechthorend, doof, horend en kom jij graag in contact met anderen? Wekelijks een uurtje samen oefenen? Dat kan naar aanleiding van een thema, zoals verjaardag, eten en drinken, vervoer, in en om het huis, tellen, de dagen van de week. Herhaling is belangrijk om de gebaren goed te onthouden. Iedere week gaan we 10 woorden in gebaren leren en wekelijks herhalen en oefenen met elkaar tot aan de zomervakantie.

De oefensessies worden gehouden in de Centrale Bibliotheek en worden ondersteund door Esra de Jong en Ellen van de Lande.

Over Ellen van de Lande:

Ellen van de Lande is geboren in Enschede en organisator van alle trainingen en coaching. "In mijn zoektocht naar een fitter leven naast mijn slechthorendheid ben ik in 2005 gestart met de opleiding ‘gewichtsconsulent’. Gevolgd door de opleiding Allroundwandelsportinstructeur van het CIOS. Een mooie combinatie dat er toe geleid heeft dat ik wekelijks, in het buitengebied van Haaksbergen en Enschede, te vinden ben met mijn trainingsgroepen. Door verschillende bijscholingen te volgen op gebied van voeding, beweging en als coach gehoorverlies, blijf ik mijn kennis en ervaring uitbreiden en delen. Actief Buiten is onderdeel van ‘gehoord’ en voor iedereen die wil werken aan sociale contacten, ontspanning, coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid."

Blijf vitaal en laat je horen!