Expositie 'Wie kan ik nog vertrouwen?'

donderdag 13 april - woensdag 10 mei (9.30 uur tot tijdens openingsuren)
Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15 in Enschede
Expositie 'Wie kan ik nog vertrouwen?'

In samenwerking met COC Twente en Achterhoek en IHLIA. Centrale Bibliotheek, tijdens openingsuren. Toegang gratis.

“Wie kan ik nog vertrouwen” ~Een mens is een mens, zo is die geboren en zo moet die leven~

De expositie “Wie kan ik nog vertrouwen” is eindelijk in Enschede. Deze veelgeprezen expositie over de vervolging van homo’s en lesbiennes gedurende de 2de Wereldoorlog geeft ons een beklemmend beeld over een angstige periode. Vanaf 13 april a.s. een maand lang te zien bij ons met dank aan het COC Twente en de Achterhoek.

logo ihlia2014                                     logococ

De expositie is gemaakt op initiatief en in opdracht van IHLIA LGBT Heritage en de uitleen wordt ook verzorgd door IHLIA.

Op donderdag 13 april a.s. wordt deze expositie om 17 uur geopend door het COC Twente en de Achterhoek. De expositie gaat sinds 2006 door het land en is in zijn geheel gewijd aan de vervolging en verzet van homo’s en lesbiennes in de Tweede Wereldoorlog onder de Duitse bezetting. “Wie kan ik nog vertrouwen” is opgebouwd uit vrij recent bekend geworden materiaal en geeft een beklemmend beeld van die tijd. Je zou haast zeggen dat je je er niets bij kunt voorstellen. Vervolging! Helaas zijn er nog steeds landen waar de gemeenschap LBGT nog wordt vervolgd. Ook in Nederland zijn er nog steeds incidenten.

Aan de hand van individuele lotgevallen wordt de expositie vertelt. Het verhaal over de vervolging van bijvoorbeeld Heinz die maar liefst 8 jaar vastzat, of Werner die een bloemenzaak had en werd verraden. Uiteraard komt ook Frieda aan bod die o.a. met Willem Arondeus die beiden met de groep 2000 verantwoordelijk waren voor de aanslag op het bevolkingsregister van Amsterdam in maart 1943. De verschillende verhalen die vertelt worden zijn van mannen en vrouwen in Nederland en Duitsland tussen 1933 en 1945. Het is een indringende beklemmende tentoonstelling/expositie van een vergeten groep uit de tijd van de Holocaust.

Lees hier het verhaal bij de tentoonstelling.

Open hier de flyer bij de tentoonstelling:pdfwie_kan_ik_vertrouwen.pdf

Zie ook www.vertrouwen.nu

thumbnail poste wie kan ik nog vertrouwen 31 3kopie