Inloggen via de website is tijdelijk niet mogelijk.
Probeer het later nog eens of probeer hier rechtstreeks in te loggen.
De catalogus binnen de website is tijdelijk niet beschikbaar.
Probeer het later nog eens of klik hier om rechtstreeks naar de catalogus te gaan.
×

Waarschuwing

Er is momenteel een storing waardoor het zoeken in en het reserveren/verlengen van collectie tijdelijk niet mogelijk is. Excuses voor het ongemak.

     Logo_VoorleesExpress                                                                   

Kinderen die op jonge leeftijd worden voorgelezen, kennen veel meer woorden. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter. Een taalachterstand op jonge leeftijd is daarentegen moeilijk in te halen. Voorlezen is dus het antwoord. De vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen bij gezinnen waar voorlezen nog niet een vanzelfsprekendheid is. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verbetert de leescultuur thuis en draagt bij aan het leesplezier bij de kinderen.

Wat doet de VoorleesExpress 2.0 precies?

De VoorleesExpress helpt gezinnen waar het Nederlands wel de eerste taal is (NT1) en niet de eerste taal is (NT2) de ontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt ongeveer twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen. De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen. Zie ook de flyer pdf9049voorleesexpressfolderweb.pdf

Wat doet de Bibliotheek?

In Overijssel wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door de plaatselijke bibliotheken. De bibliotheek streeft ernaar dat er voldoende vrijwilligers zijn, traint voorleesvaardigheden en geeft advies over het kiezen van geschikte voorleesboeken. De vrijwilligers brengen hun vaardigheden en kennis over aan de ouders en tevens laten zij de ouders kennis maken met de mogelijkheden van de bibliotheek.

Meer weten over de VoorleesExpress 2.0?

Wil je meer weten over de VoorleesExpress? Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Of ken je een gezin dat de hulp van de VoorleesExpress goed kan gebruiken? Meld je dan aan via  of neem contact op met de projectleiding: José van der Heide & Christine Mulder.

Telefoon: 053-4804836 / 06-53205361

Zie ook VoorleesExpress Enschede.

Vrijwilligers: wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers als voorlezer of coördinator, lees meer.

Algemene informatie over de VoorleesExpress is te vinden op de landelijke website van de VoorleesExpress.

 voorleesexpressnieuwjeroenmustafa