Inloggen via de website is tijdelijk niet mogelijk.
Probeer het later nog eens of probeer hier rechtstreeks in te loggen.
De catalogus binnen de website is tijdelijk niet beschikbaar.
Probeer het later nog eens of klik hier om rechtstreeks naar de catalogus te gaan.
×

Waarschuwing

Er is momenteel een storing waardoor het zoeken in en het reserveren/verlengen van collectie tijdelijk niet mogelijk is. Excuses voor het ongemak.

boekstart

Al onze vestigingen hebben een collectie boekjes voor kinderen van 0 tot 1 jaar, de collectie BoekStart.


BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en er naar luisteren, versterkt de band tussen ouder en kind. Het voorlezen bevordert de taalontwikkeling en voorkomt taalachterstand.


Bibliotheek Enschede werkt samen met de gemeente, het consultatiebureau en Loes. Ouders ontvangen, als hun baby drie maanden is, een brief van de gemeente met een waardebon. Als de baby lid wordt van de bibliotheek ontvangen ouders tegen inlevering van deze waardebon een gratis koffertje met daarin een babyboekje en een cd met kinderliedjes. Bovendien krijgen ouders die zelf nog geen lid zijn, een kortingsbon op het bibliotheekabonnement.


BoekStart wordt in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Lezen en het Sectorinstituut van Openbare Bibliotheken.


Landelijk website: www.boekstart.nl

     Boekstart logo positief rgb