Passend lezen
Voor welke leeftijd? 4-12 (basisschool kids), 12-18 (tieners/jongeren), 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Boeken, Luisterboeken
Thema Leesondersteuning

Passend Lezen | Moeite met lezen?

Moeite met lezen? Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Hier vind je 45.000 gesproken boeken. Want om te lezen, zijn geen letters nodig.

Voor wie is Passend Lezen? 

Passend Lezen is voor iedereen met een leesbeperking, maar ook voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Alleen leden van de bibliotheek kunnen gebruikmaken van passend lezen. Ben je nog niet lid van de bibliotheek? Inschrijven kan vanuit huis via het online inschrijfformulier

Verklaring Leesbeperking 

Voor Passend Lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Waarom dit is kun je hier lezen. 
Aanmelden kan via de website voor Passend Lezen. Na je aanmelding neemt de bibliotheekservice contact met je op om de gegevens door te nemen.

Ga naar de Passend Lezen-website.

 

'Anders lezen' in de Bibliotheek Enschede

In de collectie van de Bibliotheek Enschede zijn luisterboeken en daisy-roms te leen waarop boeken worden voorgelezen. Om daisy-roms te beluisteren is een daisy-speler nodig, deze is te leen in de bibliotheek. Voor het lenen van daisy-roms vragen we ook eenmalig om een Verklaring Leesbeperking af te geven.

Wi je toch letters lezen, maar zijn kleine letters te lastig, dan kun je een keuze maken uit ons aanbod grootletterboeken


Ook interessant: