muziek  

De muziekbibliotheek heeft met circa 26.000 banden de grootste collectie bladmuziek in Overijssel. 

Binnen de provincie hebben we een steunfunctie, d.w.z. dat men via de eigen Bibliotheek in Overijssel bladmuziek gratis kan aanvragen in Enschede.

De collectie bladmuziek is in de Bibliotheek Enschede Centrale verplaatst naar het magazijn, waar u de materialen kunt inzien en lenen. Een medewerker van de Bibliotheek wijst u de weg naar het magazijn.

De collectie bladmuziek is zeer uitgebreid: van vocale muziek met solozang, popsongs, opera partituren tot instrumentale muziek voor afzonderlijke instrumenten tot aan symfonisch orkest toe. De moeilijkheidsgraad loopt op van methodes en etudes voor beginners, en eenvoudige speelstukken tot aan het klassieke standaardrepertoire.

De uitleentermijn voor bladmuziek is 6 weken.

Naar de catalogus bladmuziek.

Boeken over muziek, componisten en artiesten staan in de open uitlening. Een aantal muziektijdschriften zijn daar ook te vinden. Van de muziektijdschriften worden de oudere nummers uitgeleend. De collectie bestaat o.a uit: naslagwerken, zoals The New Grove dictionary of music and musicians, en een selectie titels over de theorie van de muziek, de muziekgeschiedenis, componisten, artiesten en popgroepen.