Direct naar de inhoud

Hoeveel mag ik lenen? 

Per lenerspas mogen er ten hoogste 25 materialen tegelijk geleend worden. Toptitels mogen boven het normale aantal geleend worden. 

Hoe lang mag ik de materialen houden?

  • Leentermijn bij een Jeugdabonnement: 3 weken
  • Leentermijn bij een Standaardabonnement: 3 weken 
  • Leentermijn bij een Plusabonnement: 6 weken
  • Leentermijn van bladmuziek: 6 weken
  • Leentermijn Toptitels: 1 week

Inleveren:

De materialen kunnen in elke vestiging van de Bibliotheek weer worden ingeleverd. Dat kan door de boeken af te geven aan de balie of in te leveren via de speciale inname-apparatuur.  

Inleverbrievenbussen

Buiten de openingsuren van de Bibliotheek mogen de materialen via de inleverbrievenbus worden teruggebracht. Als u de materialen na sluitingstijd inlevert worden ze pas de volgende dag verwerkt. De Bibliotheek Stadsveld en de Bibliotheek Prismare hebben geen inleverbrievenbus. 

Inleverattentie:

Wilt u een seintje wanneer de materialen retour moeten naar de Bibliotheek? Vraag dan een inleverattentie aan. U krijgt dan een paar dagen voor het verstrijken van de inlevertermijn een e-mail of SMS toegestuurd waarin staat voor welke datum u de geleende materialen moet inleveren. Deze attentie is aan te vragen via Mijn Bibliotheek, maar ook bij de informatiebalie van de Bibliotheek willen ze u er graag mee helpen.