Agenda van de Stad

Over Agenda van de Stad

De Bibliotheek Enschede werkt samen met 1Twente en de Bibliotheek Hengelo om inwoners te informeren over actuele thema's. In Agenda van de Stad wordt een actueel thema uitgelicht.

In de maand oktober besteden we samen met onze partner Twente Circulair aandacht aan duurzaamheid en circulariteit, waarbij we huidige ontwikkelingen beschouwen en een blik op de toekomst werpen. 


Twente Circulair 2022 : 'Het veranderend landschap'*

Om een landschap te leren kennen moet je er doorheen reizen.
Ons landschap wordt al eeuwen bepaald door ons energiegebruik. Hoe kunnen we duurzame energiesystemen inpassen in het Hollandse landschap? Hoe is verantwoorde landbouw, stedenbouw en infrastructuur mogelijk?
We worden gedwongen om duurzamer met ons voedsel, kleding, materialen en natuur om te gaan. Maar ook het landschap van meningen en media verdeeld ons.
Dat is het veranderende landschap waarin we ons bewegen.

*Het veranderend landschap wordt georganiseerd i.s.m. de Bibliotheek Enschede en Overlap.

 

Over Twente Circulair

Twente Circulair wil actief bijdragen aan het komen tot een duurzame en circulaire samenleving. Twente Circulair* wil een brede waaier van circulaire en duurzaamheidsaspecten onder de aandacht van het publiek brengen. Hiervoor organiseert ze in samenwerking met culturele partners onder meer  lezingen, debat, excursies, workshops en exposities.

*Twente Circulair is een initiatief van de St. LOOS.FM_ tijdelijke monumenten
Meer info : www.loos.fm en www.twente-circulair.nl

 


We willen iedereen voorzien van relevante informatie. Ontmoeting is daarin voor ons één van de belangrijkste sleutelwoorden. Door verschillende perspectieven te bekijken leer je beter te begrijpen en te duiden.  

— Marcel Bok - Programmacoördinator bij de Bibliotheek Enschede