Agenda van de Stad

Over Agenda van de Stad

De Bibliotheek Enschede werkt samen met 1Twente en de Bibliotheek Hengelo om inwoners te informeren over actuele thema's. In Agenda van de Stad wordt in een periode van drie maanden een actueel thema uitgelicht.

We willen jou als inwoner van Enschede voorzien van informatie over belangrijke - politieke - thema's. In de politiek wordt voortdurend gesproken over grote thema's, maar wat betekenen ze voor jou? Hoe verander je mee of kom je er juist achter dat je al heel goed op weg bent? We zijn er voor je. Bekijk hieronder de informatie en activiteiten die we met zorg voor je hebben uitgezocht.


Thema Democratie

Wat is democratie en wat is onze rol als burger daarin? Samen met de Bibliotheek Hengelo en omroep 1Twente brengen we de komende maanden het thema op verschillende manieren onder de aandacht.

We staan bijvoorbeeld stil bij de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart plaatsvinden. Dat doen we op verschillende, verrassende manieren. Zowel de politieke partijen als de burgers van Enschede komen aan het woord en 1Twente zorgt ervoor dat alle stemmen gehoord worden. Maar de Bibliotheek Enschede en Hengelo vervullen op de verkiezingsdag ook een bijzondere rol: die van stemlokaal. Inwoners van de steden kunnen op die dag hun stem uitbrengen in de Bibliotheek, dat gebeurt voor het eerst in Enschede en daar zijn we natuurlijk trots op. 

Maar in april draaien we de rollen om. Vanuit de Bibliotheek wordt een theaterstuk opgevoerd in de Raadszaal van het Stadhuis, waarbij de vraag wat democratie is centraal staat. Het publiek krijgt daarin ook een actieve rol.

Kom langs bij de Bibliotheek en doe mee aan een workshop of woon een lezing bij. We willen elke inwoner van Enschede en Hengelo helpen bij het begrijpen van democratie op alle manieren.

 


We willen iedereen voorzien van relevante informatie. Ontmoeting is daarin voor ons één van de belangrijkste sleutelwoorden. Door verschillende perspectieven te bekijken leer je beter te begrijpen en te duiden.  

— Marcel Bok - Programmacoördinator bij de Bibliotheek Enschede


Energietransitie