Hulp bij Belastingaangifte

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Spreekuren, Kennisbronnen
Thema: Werk en inkomen

Maximale aangifte ondersteuning met cursussen, materiaal en informatie

De bibliotheken zijn een geschikte partner voor de Belastingdienst voor hulp bij de belastingaangifte en de aanvraag van toeslagen, omdat bibliotheken voor iedereen dichtbij en toegankelijk zijn. Bibliotheken werken daarvoor met anderen samen. Burgers kunnen ook nog steeds terecht bij de bestaande hulpstructuur van de Belastingdienst (HUBA: Hulp bij aangifte).

Voor wie?
Iedereen die vragen heeft over de belastingaangifte of hulp zoekt bij het invullen ervan kan terecht bij het gratis belastingspreekuur in de Centrale Bibliotheek Enschede en in Bibliotheek Glanerbrug, in de maanden maart, april en mei.
Voor mensen die zelfstandig belastingaangifte willen doen heeft de bibliotheek gratis computers met een veilige internetverbinding en printfaciliteiten beschikbaar.

Wanneer?
In de Centrale Bibliotheek kunt u terecht op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. In Bibliotheek Glanerbrug is er geen vaste dag of tijdstip, er wordt een afspraak gemaakt in overleg met de klant en de invulhulp.
Voor het zelfstandig belastingaangifte doen in de bibliotheek hoeft u geen afspraak te maken.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden via of 053-4804804. Neem uw DigiD en BSN-nummer mee.

Waarmee willen we je nog meer helpen?

Cursussen
De bibliotheek biedt gratis cursussen aan om digitale basisvaardigheden op te doen. Zo regel je gemakkelijk en snel al je zaken met alle overheidsinstanties.