Lees- en Schrijfhuis

Vind meer artikelen over

Voor welke leeftijd? 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Activiteiten
Thema Leesondersteuning, Onderwijs/Educatie, Taal

Taalactiviteit van Alifa voor autochtone en allochtone laaggeletterden.

Kun je al een beetje Nederlands lezen en schrijven, maar wil je dit verbeteren? Dan is het Lees- en Schrijfhuis de juiste plek voor jou.

Bij het Lees-en Schrijfhuis oefen je met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Je moet wel al een beetje Nederlands kunnen begrijpen. Ook moet je de Nederlandse letters kunnen lezen.

Je werkt in kleine groepjes met hetzelfde niveau onder begeleiding van een vrijwilliger. De vrijwilliger zorgt voor goed lesmateriaal en helpt bij vragen.

Waar en wanneer?

Het Lees- en Schrijfhuis is iedere maandagmiddag van 12.30 – 14.30 uur in het BiebLab op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Het Lees- en Schrijfhuis is iedere maandag-  en vrijdagochtend van 9.00 - 11.00 uur in de Bibliotheek Twekkelerveld.

Tijdens schoolvakanties is het Lees- en Schrijhuis gesloten.

Meedoen?

Wil je deelnemen aan het Lees- en Schrijfhuis? Aanmelden kan bij het Taalpunt Enschede.

Voor meer informatie: Alifa of Taal voor het Leven.

Ook interessant: