Taalpunt Enschede

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Spreekuren, Activiteiten
Thema: Onderwijs/Educatie, Taal

Taalpunt Enschede geeft antwoord op taalvragen.

Taalpunt Enschede is opgezet omdat in Nederland 1,5 miljoen mensen moeite hebben met taal. Daarvan is ongeveer 70% Nederlander. Taal is belangrijk in het dagelijks leven. Om formulieren te begrijpen en ondertekenen. Op het werk, om een werkinstructie te kunnen lezen. Of gewoon thuis. Om de (klein)kinderen voor te lezen, of om dingen te regelen via het internet.

In Enschede hebben zeven organisaties hun krachten gebundeld om laaggeletterden naar een hoger lees- en schrijfniveau te helpen.

Taalpunt Enschede heeft tot doel om de inwoners van Enschede die beter willen leren lezen, schrijven en spreken goed en snel van dienst te zijn. Eén loket en één aanspreekpunt voor al uw vragen over taal. Zo willen wij de maatschappelijke participatie bevorderen en de kans op werk vergroten.

Taalpunt Enschede helpt u graag verder bij het vinden van een passend taaltraject. Samen met u kijken we naar wat u wilt leren en hoe u dit kunt doen. Taal is meedoen!

Het Taalpunt Enschede is gevestigd in de Centrale Bibliotheek, wereld Literatuur & Cultuur, begane grond.

Geopend op:

  • dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur
  • donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur

Het Taalpunt is gesloten in de kerstvakantie, op feestdagen en tijdens de bouwvakvakantie. Tijdens andere schoolvakanties en tijdens de overige weken van de zomervakantie is het Taalpunt open.

Het Taalpunt maakt deel uit van Taal voor het Leven.