Vacature Adviseur Marketing en Communicatie

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022 09:13

Ben jij een organisatietalent en is het begeleiden van complexe communicatieprojecten je op het lijf geschreven? Denk je vooruit, neem je initiatief en sla je als het nodig is een keer met je vuist op tafel? En bovenal ben je gewoon een hartstikke fijne collega? Solliciteer dan bij ons! Wij zoeken op korte termijn een ervaren:

Adviseur Marketing en Communicatie

De adviseur Marketing en Communicatie adviseert het MT en de collega’s om de maatschappelijk en educatieve bibliotheek nog beter op de kaart te zetten bij de inwoners van Enschede.

De Bibliotheek
De Bibliotheek is allang niet meer de plek waar je alleen boeken kunt lenen. Bij ons kun je terecht voor inspiratie, voor het brengen en halen van verhalen, voor het ontmoeten van elkaar, voor het leren of werken. We werken samen met allerlei partners in de stad en regio en zijn niet alleen actief in onze zes vestigingen maar ook bij scholen en wijkcentra.

Wat vragen we van je?

Je bent een bruggenbouwer met een eigen visie op het werk, die diverse stakeholders en de Bibliotheek bij elkaar brengt, zodat zij elkaar (beter) leren kennen en bereiken. 

Samen met je collega’s breng je de Bibliotheek voor het voetlicht als een relevante en inspirerende organisatie: de Bibliotheek is positief in het nieuws, de maatschappelijke waarde is helder. Je brengt en houdt behoeften in de markt in beeld, zodat producten en diensten van de Bibliotheek daar goed op aan kunnen sluiten. En vanzelfsprekend zorg je voor effectieve en attractieve communicatie over het aanbod van de Bibliotheek.  

Je zet digitale campagnes uit en zet volgende stappen in datamarketing en klantsegmentatie. Zo draag je bij aan het werken en binden van klanten en daarmee een groter bereik en gebruik van de Bibliotheek. Voor een eigentijdse en inspirerende Bibliotheek doe jij voorstellen op basis van actuele ontwikkelingen en trends. 

Intern ga je de verbinding aan met de managers en met hun teams en je houdt bij het ontwikkelen van nieuwe strategieën en plannen rekening met alle bedrijfsonderdelen. Je invalshoek is zakelijk binnen een maatschappelijke context. Daarnaast zoek je actief verbinding met het externe bibliotheeknetwerk om vanuit de gezamenlijkheid meer te bereiken binnen en voor de branche.

“Hoe kan het wél” is een uitspraak die goed bij je past. Je blijft bij tegenslagen creatief naar oplossingen zoeken, je bent betrokken en nieuwsgierig naar wat anderen drijft, en je gaat op zoek naar waar de Bibliotheek beter van wordt.

Wat neem je mee?

  • HBO+ niveau op het gebied van marketing en communicatie
  • Je werkt graag met relevante digitale toepassingen (nieuwe media en webdesign)
  • Je kent de ontwikkelingen in de branche en de regio en hebt het vermogen deze te vertalen naar toepassingen voor de Bibliotheek
  • Je kunt netwerken en samenwerken
  • Je hebt uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden
  • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de Bibliotheek
  • Je hebt de kennis, de ambitie én de drive om onze bibliotheekorganisatie verder te ontwikkelen
  • Je bent betrouwbaar, duidelijk en transparant; je zegt wat je doet en doet wat je zegt
  • Je begrijpt wat het vraagt om te acteren in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden we jou?

Je komt te werken in een steeds veranderende omgeving. Je werkt nauw samen met het MT, programmacoördinatoren en collega’s Marketing en Communicatie. Je vervult een dynamische functie binnen de organisatie, waarin je de ruimte hebt voor jouw persoonlijke inbreng, eigen ontwikkeling en ondernemerschap. Een
plezierige en leerzame werkomgeving met fijne collega’s en klanten die ertoe doen. 

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 9. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zijn er thuiswerkmogelijkheden en kun je gebruik maken van het fietsplan. 

Indien je meer informatie wilt over de functie dan kun je contact opnemen met Jan Hoogenberg 06-29076175. Wil je het functieprofiel opvragen? Dat kan via
Annemiek Robben, a.robben@bibliotheekenschede.nl.

Informatie en solliciteren

Spreekt deze functie je aan en wil jij jouw expertise de komende jaren met ons delen? Dan ontvangen we graag je reactie. Je kunt je motivatie en CV sturen naar a.robben@bibliotheekenschede.nl, t.a.v. de directeur-bestuurder Jan Hoogenberg. Reageren kan tot uiterlijk 2 november a.s.

Op 7 november vinden de eerste gesprekken plaats en op 10 november staat de tweede gespreksronde gepland. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.