Vacature Leesmediaconsulent (32 uur)

Gepubliceerd op: 8 november 2021 16:13

De Bibliotheek is allang niet meer de plek waar alleen boeken uitgeleend worden. Bij ons kun je terecht voor inspiratie, voor het brengen en halen van verhalen, voor het ontmoeten van elkaar, studeren of werken. We werken samen met allerlei partners uit de stad en regio. En we zijn niet alleen actief in onze zes vestigingen, maar ook op andere plekken, dichtbij de inwoners, zoals bijvoorbeeld op scholen en in wijkcentra.

Werken bij de Bibliotheek Enschede

Voor het team Educatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, nieuwsgierige, daadkrachtige Leesmediaconsulent voor 32 uur per week.

Het team Educatie geeft vorm aan de educatieve en maatschappelijke bibliotheek door het ontwikkelen van samenhangende programma’s en activiteiten voor verschillende doelgroepen. Deze programma’s volgen de ontwikkelingen in de branche en sluiten aan bij de behoeften in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van laaggeletterdheid, de Bibliotheek op School, BoekStart, digitale inclusie, passend lezen en mediawijsheid. Het team voert de activiteiten binnen de programma’s uit, samen met de medewerkers van het team Programmering. En het team speelt een proactieve rol bij de ontwikkeling van beleid. Als Leesmediaconsulent richt je je zowel op jeugd als op volwassenen.

Wat ga je doen?

• Je levert een proactieve bijdrage aan taalontwikkeling, het stimuleren van leesplezier en het vergroten van mediawijsheid.
  • Je zorgt voor een inspirerende, effectieve en efficiënte dienstverlening (activiteiten en/of collectie) op scholen (PO, VO) en bij andere educatieve instellingen.
  • Je ondersteunt docenten en begeleiders bij de inbedding van activiteiten die leesvaardigheid, leesplezier en informatievaardigheden vergroten in het (les)aanbod.
  • Je werkt nauw samen met docenten, begeleiders en coördinatoren en streeft naar mogelijkheden voor kinder –en ouderparticipatie.
  • Je voert groepsactiviteiten uit, op basis van lespakketten en met gebruik van digitale middelen.
  • Je werkt op basis van een jaarlijks werk- en activiteitenplan, om de doelstellingen van de bibliotheek en haar klantorganisaties te realiseren.
  • Je ziet en benut kansen om de doelen van de bibliotheek en haar opdrachtgevers te realiseren. Je onderhoudt bestaande relaties.
  • Je vertaalt actuele ontwikkelingen op je vakgebied en klantsignalen naar mogelijkheden voor product- en/of efficiencyverbeteringen.
  • Je geeft mede vorm aan activiteiten in de vestigingen die leesplezier en leesvaardigheid vergroten en ondersteunt leeskringen.
  • Je werkt nauw samen met de programmacoördinatoren, de andere Leesmediaconsulenten en medewerkers die educatieve activiteiten in de vestigingen ondersteunen.

Wat vragen we?

• Een afgeronde relevante MBO-4 opleiding.
  • Een afgeronde opleiding Leesconsulent/Mediacoach is een pré.
  • Actuele kennis van en interesse in ontwikkeling van kinderen, onderwijs en educatie, jeugdliteratuur en digitale ontwikkelingen.
  • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden.
  • Uitmuntende digitale vaardigheden.
  • Aantoonbaar talent voor plannen, organiseren en realiseren.
  • Ervaring en plezier in relatiebeheer.
  • Affiniteit met de branche, kennis van relevante ontwikkelingen in de regio en in onderwijs/educatie.
  • Flexibiliteit, creativiteit, nieuwsgierigheid, resultaat- en oplossingsgerichtheid zijn kenmerkend voor jou.

Wat bieden we je?

Een fijne, inspirerende omgeving met leuke collega’s voor wie professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit belangrijk zijn. In eerste instantie ontvang je een arbeidsovereenkomst voor een jaar. De functie wordt ingeschaald in schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken (tussen € 2.107,- en € 2.873,- bruto per maand) afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marlies Olthuis, manager Educatie via 06-12644714 of per e-mail m.olthuis@bibliotheekenschede.nl.

Procedure

Heb je belangstelling voor deze vacature? E-mail jouw motivatie en cv uiterlijk 22 november 2021 naar m.olthuis@bibliotheekenschede.nl. De eerste gesprekken worden gehouden in week 48 (29 november - 3 december) met de manager Educatie en een van de programmacoördinatoren.