Vacature Coördinator Huis voor Taal en Meedoen Enschede

Gepubliceerd op: 17 april 2023 14:17

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van de taalvaardigheid en maatschappelijke participatie van inwoners van Enschede? Dan is dit de vacature voor jou!

Wij zoeken een Coördinator Huis voor Taal en Meedoen Enschede die ons team komt versterken. In deze functie ben jij de verbindende schakel tussen alle aangesloten organisaties en het gezicht van de samenwerkende partners. Je promoot actief het Huis voor Taal en Meedoen en bent verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van ons netwerk dat zich richt op basisvaardigheden. 

Het Huis voor Taal en Meedoen betreft de taalsamenwerking tussen de gemeente en aangesloten partners. Deze partners zijn werkzaam binnen zowel de formele als non-formele educatie. Het aanbod van het Huis voor Taal en Meedoen richt zich zowel op basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) als op meedoen. Het aanbod wordt uitgevoerd door en bij de aangesloten kernpartners; M-Pact, Alifa, de Bibliotheek Enschede en ROC van Twente in samenwerking met de gemeente en andere partners. Om de volgende stap binnen de taalsamenwerking te kunnen maken zijn wij op zoek naar jou! 

Functie-inhoud

Als coördinator Huis voor Taal en Meedoen (HvTM) Enschede ga je in nauwe samenwerking met de aangesloten partners het Huis voor Taal en Meedoen verder verstevigen. Als coördinator ben je de verbindende schakel en treed je onafhankelijk op tussen alle aangesloten organisaties. Als coördinator ben je het gezicht van de samenwerkende partners en promoot je actief het Huis voor Taal en Meedoen. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van ons netwerk dat zich richt op basisvaardigheden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor professionals (scholen, gemeente, wijkteams etc.). Hierbij zorg je ook voor voldoende bereikbaarheid en zichtbaarheid voor de inwoners van onze gehele stad. Je bent lid van de stuurgroep en voorzitter van de werkgroep en legt de verbinding tussen beide, waarbij je signalen vanuit de praktijk inbrengt in de stuurgroep. Je maakt een plan van kwaliteitsverbetering van de intakes en dit doe je samen met de uitvoeringspartners waar je ook input ophaalt. 

Tevens zorg je als coördinator voor een optimaal afgestemd aanbod van de verschillende partners, aansluitend bij de behoeftes van de potentiële NT1- en NT2- deelnemers. Ook zorg je voor het in kaart brengen van en stimuleren van parallelle trajecten (zoals naast formele educatie ook actief zijn als deelnemer binnen de non-formele educatie). 

Tot slot voer je regie op het volgen van de voortgang van de deelnemers na intake en ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en rapporteren op de indicatoren (KPI’s) van het gemeentelijke integrale Uitvoeringsprogramma laaggeletterdheid 2021-2025. 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ervaring op het gebied van volwasseneneducatie (NT1 en NT2) en/of sociaal domein; 
 • Je bent van nature een netwerker en verbinder; 
 • Je bent organisatorisch sterk, kan goed plannen en weet prioriteiten te stellen; 
 • Je bent zowel op tactisch als strategisch niveau communicatief sterk; 
 • Je bent proactief en innovatief; 
 • Je kunt goed zelfstandig werken; 
 • Je kent de verschillende sociale mediakanalen en weet deze optimaal te benutten; 
 • Het is een pré als je kennis hebt van het sociale domein en de gemeentelijke organisatie. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling van een jaar met mogelijk een verlenging; 
 • Je komt in dienst van de Bibliotheek Enschede; 
 • Salarisindicatie volgens de cao Openbare Bibliotheken. 

Interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marlies Olthuis, Manager Educatie, op telefoonnummer 06-12644714.

Ben je geïnteresseerd? Mail dan jouw motivatie met CV uiterlijk op woensdag 3 mei naar: m.olthuis@bibliotheekenschede.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 11 mei.