Vacature Coördinator Huis voor Taal en Meedoen Enschede

Gepubliceerd op: 26 augustus 2022 14:42

In 2019 is in Enschede het Huis voor Taal en Meedoen opgericht. Dit betreft de taalsamenwerking tussen de gemeente en de aangesloten partners die werkzaam zijn binnen zowel de formele als non-formele educatie. Het aanbod van het Huis voor Taal en Meedoen richt zich zowel op basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) als op meedoen. Het aanbod wordt uitgevoerd door en bij de aangesloten kernpartners; M-Pact, Alifa, de Bibliotheek Enschede en ROC van Twente in samenwerking met de gemeente en andere partners. Om de volgende stap binnen de taalsamenwerking te kunnen maken zijn wij op zoek naar een:

Coördinator Huis voor Taal en Meedoen Enschede (24 – 28 uur per week)

Functie-inhoud

Als coördinator Huis voor Taal en Meedoen (HvTM) Enschede ga je in nauwe samenwerking met de aangesloten partners het Huis voor Taal en Meedoen verder verstevigen. Als coördinator ben je de verbindende schakel en treed je onafhankelijk op tussen alle aangesloten organisaties. Als coördinator ben je het gezicht van de samenwerkende partners en promoot je actief het Huis voor Taal en Meedoen. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden enuitbreiden van ons netwerk dat zich richt op zowel basisvaardigheden als meedoen. Hierbij zorg je ook voor voldoende bereikbaarheid en zichtbaarheid voor de inwoners van onze gehele stad.

Voor onze vrijwilligers en professionals ben je het eerste aanspreekpunt en coördineer je trainingen binnen diverse werkvelden (jeugd, armoede, etc.) om laaggeletterdheid te herkennen en bespreekbaar te maken. Daarnaast ga je met het werkveld in overleg om concrete vervolgstappen te zetten om laaggeletterden te bereiken en verder te helpen met een taalcursus of ander aanbod.

Tevens zorg je als coördinator voor een optimaal afgestemd aanbod van de verschillende partners, aansluitend bij de behoeftes van de potentiële NT1 en NT2 deelnemers. Ook zorg je voor het in kaart brengen van en stimuleren van parallelle trajecten (zoals bijvoorbeeld; naast formele educatie ook actief zijn als deelnemer binnen de non-formele educatie).

Tot slot voer je regie op het volgen van de voortgang van de deelnemers na intake en ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en rapporteren op de KPI’s.

• HBO werk- en denkniveau, bij
    voorkeur ervaring op het gebied van volwasseneneducatie (NT1 en NT2) en/of
    sociaal domein
  • Je bent van nature een netwerker en verbinder
  • Je bent organisatorisch sterk, kan goed plannen en weet prioriteiten te stellen
  • Je bent zowel op tactisch als operationeel niveau communicatief sterk
  • Je bent pro-actief en innovatief
  • Je kunt goed zelfstandig werken
  • Je kent de verschillende social media kanalen en weet deze optimaal te benutten
  • Het is een pré als je ervaring hebt in het werken met vrijwilligers

Arbeidsvoorwaarden

• Het betreft een tijdelijke aanstelling tot en met 31 december 2023 (startdatum in overleg), met mogelijke verlenging
  • Je komt in dienst van de Bibliotheek Enschede
  • Salarisindicatie: schaal 8 cao Openbare Bibliotheken

Interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marlies Olthuis, Manager Educatie, op telefoonnummer 06-12644714. Bij interesse ontvangen wij graag uiterlijk 23 september a.s. jouw motivatiebrief en CV. Deze kun je mailen naar m.olthuis@bibliotheekenschede.nl

Op dinsdag 4 oktober worden de sollicitatiegesprekken gevoerd. Noteer deze datum alvast in je agenda. Wie weet tot dan!