Prominent oud-wielerheld Theo de Rooij bezoekt Stanislaus

Gepubliceerd op: 4 mei 2023 14:14

Op woensdag 31 mei vertelt prominente oud-profwielrenner, ploegleider en sportkenner Theo de Rooij over zijn wielercarrière in het tot wielercafé omgetoverde Stanislaus Brewskovitch.

Theo de Rooij

Theo de Rooij (66) is een prominente oud-profwielrenner. Hij is geboren in Harmelen, maar woont al tientallen jaren in Holten. Na zijn actieve loopbaan werd hij ploegleider en weer later benoemde de Rabobank hem tot algemeen directeur van de Rabobank-wielerploeg. Dat duurde tot augustus 2007. In dat jaar was hij een van de hoofdrolspelers in een opzienbarend incident tijdens de Tour de France. Hij ontsloeg de Deense gele truidrager Michael Rasmussen enkele etappes voor het einde op staande voet, wegens het niet nakomen van de interne regels binnen de ploeg. Rasmussen had op dat moment een voorsprong van ruim drie minuten op de Spanjaard Alberto Contador. Na zijn ontslag bleef De Rooij op kleine schaal actief in de wielersport. Zo was hij een tijdlang bestuurslid van de Ronde van Overijssel. Op zijn erelijst als wielrenner staan oa de overwinningen in de Rondes van Slowakije, Rijnland Palts, Oost-Duitsland en Duitsland.

Gijs Eijssink

Theo zal worden geïnterviewd door journalist Gijs Eijsink. Gijs Eijsink werkte o.a voor Radio Oost, Omroep Gelderland, de Twentsche Courant en de Twentsche Courant Tubantia. Sinds 2007 is hij freelancer. Hij woont in Hengelo.

Aanmelden

Wil jij ook aan deze interessante avond deelnemen?
Kaarten kosten €7,50 p.p. 
De lezing start om 20.00 uur, er is inloop vanaf 19.30 uur.

Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren ze lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.

Koop je ticket!