Nieuwe elektrische auto voor de Boek aan Huis Dienst

Gepubliceerd op: 12 december 2022 13:38

Onlangs is de nieuwe, volledig elektrische auto voor de Boek aan Huis Dienst van de Bibliotheek Enschede in gebruik genomen. Door Samen 1 Enschede is een subsidie verstrekt die het mogelijk heeft gemaakt om onze service, in het kader van eenzaamheidsbestrijding, verder te kunnen uitbreiden met de elektrische auto. Maar de Boek aan Huis Dienst is meer dan alleen eenzaamheid bestrijden.

Mensen die aan huis gebonden zijn door ziekte, leeftijd of een handicap, kunnen als lid van de Bibliotheek gebruik maken van de Boek aan Huis Dienst. Vooraf geven zij een voorkeur aan. Dit kunnen boeken zijn, maar ook tijdschriften of dvd’s. Een vrijwilliger, die om de paar weken langskomt, zorgt voor het omruilen van materialen en maakt meteen een praatje. Voor de vrijwilliger is het werk evengoed een betekenisvolle, sociale activiteit.  

De Bibliotheek Enschede werkt met een enthousiaste groep van vijftien vrijwilligers aan de Boek aan Huis Dienst. Met de inzet van de elektrische ‘Aixam E-truck Van’ kunnen we op een efficiënte manier de gebruikers van de Boek aan Huis Dienst per wijk bedienen. 

Ben je benieuwd wat de Boek aan Huis Dienst voor jou of je naasten kan betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@bibliotheekenschede.nl