Nationale Voorleesdagen 2023

Gepubliceerd op: 18 januari 2023 13:58

De Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari) zijn in het leven geroepen om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren en is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor.

Prentenboek van het Jaar

Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Dit boek vormt samen met negen andere prentenboeken de Prentenboeken Top 10

Mini-editie
Vanaf woensdag 25 januari is het Prentenboek van het Jaar in een unieke mini-editie verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Enschede voor maar € 5,75.

Gratis voorleesknuffeltje

Kinderen (0-6 jaar) die tijdens en na (zolang de voorraad strekt) lid worden van de Bibliotheek ontvangen een leuk voorleesknuffeltje van Maximiliaan Modderman cadeau. Het lidmaatschap is tot 18 jaar gratis. 

Activiteiten in de Bibliotheek

Elk jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen bezoeken meer dan duizend kinderen van kindcentra en basisscholen de besloten, op het Prentenboek van het Jaar gebaseerde, voorstellingen in de Bibliotheek. Voor veel kinderen is dit een eerste kennismaking met een theatervoorstelling.  

Wil jij met je kleintje (2-5 jaar) ook graag een voorstelling bijwonen? Kom dan naar de openbare voorstelling in de Bibliotheek Enschede Zuid op donderdag 26 januari 2023. Meld je wel van tevoren aan