De Bibliotheek Enschede is weer open

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 08:23

De Bibliotheek Enschede is weer geopend. Daarbij is de bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is. Alle vestigingen zijn geopend, behalve Jeugdbibliotheek Prismare.

Boeken lenen en terugbrengen

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een winkelmandje meenemen. Wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een winkelmandje beschikbaar is. Er is in de Bibliotheek een looproute aangegeven.De Bieb to Go en de Fiets to Go zijn beëindigd.

(Zomervakantie) openingstijden

De openingstijden zijn voorlopig nog aangepast. Zie hier de (zomervakantie) openingstijden per vestiging.

De leestafel en de toiletten

De leestafel is weer te gebruiken (max. 4 personen op 1,5 meter afstand van elkaar). Bij gebruik van de leestafel is een winkelmandje en registratie (scan de QR-code of vul een formulier in) verplicht. De toiletten zijn weer geopend.

Gebruik van computers en werkplekken

Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek, dan moet je je registreren. Dit werkt als volgt: neem bij binnenkomst een winkelmandje mee. Scan de QR-code of vul een formulier in om je te registreren. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan je gewend bent, omdat we ook hier rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Bijeenkomsten in de Bibliotheek

Bijeenkomsten worden langzamerhand weer opgestart. Voor groepen die in de bibliotheek verblijven is registratie (scan de QR-code of vul het formulier in) verplicht.

Blijf gezond en let goed op elkaar,
alle medewerkers van de Bibliotheek Enschede

Heb je vragen over de coronamaatregelen? We helpen je uiteraard graag verder. Kijk hier bij de meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Je kunt ons bereiken via of op werkdagen via 053-4804804 (van 10.00 uur - 17.00 uur). We kijken ernaar uit om je weer te verwelkomen in de Bibliotheek.