Boekenfestijn

Gepubliceerd op: 28 februari 2023 10:07

Zondag 19 maart organiseert Bibliotheek Enschede i.h.k.v. de Boekenweek 2023 in Muziekcafé Metropool Enschede het BoekenFestijn. Onder leiding van journalist, en presentator Jeroen van Kan komen muzikant en schrijver Nico Dijkshoorn, filosofe Stine Jensen en nieuwkomer Gijs Wilbrink aan het woord. Dj Dr. Anders draait een literair getinte set (jazz/hiphop) die speciaal voor de middag is samengesteld. Het evenement is een samenwerking tussen Stichting Literaire Manifestaties Enschede en de Bibliotheek Enschede. 

Schrijvers

In de sfeervolle zaal van Muziekcafé Metropool bevraagt Jeroen van Kan verschillende schrijvers. Zo vertelt Nico Dijkshoorn over zijn toepasselijke muzikaal getinte boek Bijna op de radio: een schoolvoorbeeld van de absurdistische humor van Dijkshoorn. Bij elk personage is wel iets raars aan de hand, tegelijkertijd zijn ze ook heerlijk vertederend. Ook de manier waarop Dijkshoorn de onderkant van de muziekindustrie beschrijft is prachtig. Intimiderend goed brengt debutant Gijs Wilbrink de geschiedenis van een familieclan onder woorden. Het zijn de vrouwen die het aloude patroon doorbreken in De Beesten. Een dijk van een debuutroman, aldus de Volkskrant:”Gothic noir uit de Achterhoek die  doet denken aan De Heilige Rita.” Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen en beide met succes: ze won al de Zilveren Griffel alsook de prijs voor het beste spirituele boek.   

Het thema van de Boekenweek is  ‘Ik ben alles’ , waarmee we de pluriformiteit van onze identiteit vieren. Met de organisatie van onze eerste Living Library op 11 maart in de Bibliotheek Enschede geven we uitvoering aan deze mooie thematiek. Kijk op onze website voor meer info. Daarnaast organiseren we op woensdag 15 maart een speciale editie van Stories@Stanislaus met Yorick van Norden: deze topmuzikant brengt een ode aan Nobelprijswinnaar Bob Dylan, Paul McCartney en andere songwriters.

Bestel je kaarten

Wil je graag bij het Boekenfestijn zijn op 19 maart? Bestel dan nu je kaarten.

Bestel hier je kaarten