Nieuws uit de Bibliotheek

Vrijwilligers gezocht voor het project Swoesj! Help mee om laaggeletterden meer zelfredzaam te maken!

De missie van Taalaanpak Alifa in Enschede is om alle volwassen inwoners van onze gemeente zo zelfstandig mogelijk te laten meedoen in onze maatschappij. Voor het nieuwe project ‘Swoesj!’ hebben we de handen ineen geslagen met de Bibliotheek Enschede en zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Functieomschrijving

Als vrijwilliger begeleid je een klein groepje deelnemers van 4 tot 6 Nederlandse laaggeletterden. Het doel is om meer zelfredzaam te worden door middel van een tablet. Je bent het eerste aanspreekpunt van de deelnemers van jouw groepje. Eén keer per week kom je samen bij elkaar, op een dagdeel dat jullie samen afspreken. Het traject duurt 1 jaar en start in september of oktober 2019. Deze functie neemt ongeveer 3 uur per week in beslag. Het is dus prima te combineren met een gezinsleven of een (parttime) baan.

Eigenschappen

• Perfecte beheersing hebben van de Nederlandse taal
  • Goede digitale vaardigheden hebben
  • Ervaring hebben in het gebruik van een tablet
  • Geduldig zijn
  • Vastberaden zijn
  • Motiverend zijn

Wat bieden wij jou?

• Een vrijwilligersovereenkomst bij Alifa
  • Een basistraining van 4 dagdelen om meer te leren over laaggeletterdheid
  • Netwerkbijeenkomsten samen met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen
  • Een WA-verzekering tijdens de werkzaamheden
  • Een kerst- of eindejaarsattentie
  • Toegang tot ons vrijwilligersplatform JIJ, met inspirerende workshops en leuke uitjes

Verklaring Omtrent Gedrag: je moet in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze wordt opgevraagd via de gemeente. Dit is gratis.

Heb je interesse in bovenstaande functie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Sanne Klaassen, coördinator van Swoesj!, via 0642604081 of .