Nieuws uit de Bibliotheek

In de Bibliotheek Enschede zijn in de maand mei drie bijzondere voorstellingen te zien! Een voorstelling over een krankzinnige professor, een magische voorstelling waarbij kinderen de assistenten zijn bij de verschillende goocheltrucs en Poppentheater De Kiekkast. Kun je niet kiezen naar welke wilt? Geen probleem... je kunt ze allemaal gaan zien, want ze zijn op verschillende dagen en de toegang is altijd gratis! 

'Sterke Verhalen' door Goochelaar Jan 

Een interactieve voorstelling vol sterke verhalen en magische effecten, waarin 38 boektitels zijn verwerkt, door 4-voudig Kampioen Kindergoochelen Goochelaar Jan. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De opa van Goochelaar jan vertelt verhalen uit zijn jeugd. Sterke verhalen. Hele sterke verhalen! Maar moet je dat wel allemaal geloven? Langzamerhand gaan kinderen ontdekken dat sommige details wel heel bekend voorkomen. Steeds meer beginnen ze te herkennen welke boeken er verstopt zitten in het verhaal. Daarmee wordt de voorstelling een ontdekkingsreis en wordt de interesse gewekt om deze verhalen te gaan lezen.

Marjo Dames Dr Proktor DSC 0123

'Dr. Proktors schetenpoeder' door Marjo Dames 

Deze voorstelling is een bewerking van het gelijknamige, razend populaire boek dat door Jo Nesbø  is geschreven. Het verhaal gaat over uitvinden, over nadenken en over fouten mogen maken. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Dr. Proktor en zijn buurkinderen Lize en Bart vinden een nieuw poeder uit. Hiermee kun je feestscheten laten die heerlijk hard knallen. Iedereen wil het poeder kopen want volgende week is het nationale feestdag en wie wil er nu niet lekker hard knallen? Als Dr. Proktor een nieuwe lading poeder maakt, vindt hij een sterkere variant uit. Hiermee vliegt Bart bijna naar de maan en het poeder komt dan ook op de bovenste plank van het laboratorium te staan waar niemand er bij kan. 'Levensgevaarlijk' staat er op het etiket, 'Raket-scheten poeder'. 

'Jan Klaassen en de verdwenen windmolen' door Poppentheater De Kiekkast

Jan Klaassen en Katrijn hebben sinds kort een windmolen in de tuin, waar ze heel erg blij mee zijn. Opeens is de windmolen verdwenen en valt alle stroom uit. Jan Klaassen en Katrijn zijn helemaal van slag. 
Wie heeft het gedaan en kan Agent Groen er voor zorgen dat het weer goed komt.

Waar, wanneer, is wie te zien?   

Centrale Bibliotheek: vrijdag 3 mei 'Jan Klaassen en de verdwenen windmolen'

Bibliotheek Stadsveld: donderdag 9 mei 'Dr. Proktors schetenpoeder'

Bibliotheek Twekkelerveld: dinsdag 14 mei 'Dr. Proktors schetenpoeder'

Bibliotheek Zuid: woensdag 15 mei 'Sterke Verhalen' 

Bibliotheek Glanerbrug: vrijdag 17 mei 'Dr. Proktors schetenpoeder'

Bibliotheek Prismare: dinsdag 28 mei 'Sterke Verhalen'