Nieuws uit de Bibliotheek

Night@bieb: overnachten in de Bieb!

Op zaterdag 6 april kunnen volwassenen en kinderen tijdens de Night@bieb in de Centrale Bibliotheek in 2-persoonstentjes overnachten tussen de boeken. Van 21.00 uur tot ongeveer 02.00 uur is er een gevarieerd programma. Op zondagochtend staat er om 09.30 uur een overheerlijk ontbijt klaar bij STOET.  

Programma:

De hele avond kun je films kijken in een bioscoop in de bibliotheek en meedoen aan een LAN Night, waar je met elkaar gaat gamen via een lokaal netwerk waarin computers met elkaar zijn verbonden.
Heleen Peters legt voor de gasten tarotkaarten op tafel. De tarot geeft inzicht en antwoord op allerlei levensvragen. Ter opluistering is er doorlopend muziek in verschillende genres en een optreden van de diedichters (Dichters in Enschede).  

Alle overige activiteiten, voor volwassenen en kinderen, worden aangeboden op speciale, op de avond aangekondigde, tijden:  

  • Erna Roossink-Heutink past bij gasten, die dat willen, voetreflextherapie toe en leest de tenen. Tenen zeggen iets over je persoonlijkheid, gedrag en levenshouding en maken je bewust van wie je bent. 
  • Medium Danielle Nijhuis vertelt onder andere hoe je kunt luisteren naar je innerlijke stem. 
  • Yoga onder muzikale begeleiding van een handpan door Koen Nijhuis.
  • Kinderen kunnen meedoen met de creatieve workshops van Lloyd Terborg. Lloyd geeft een workshop Rap en een workshop Graffiti. 
  • Een spannende speurtocht met lichtjes door een duistere bibliotheek. 
  • Kom luisteren naar verhalenvertelster Zuleika. Zuleika neemt kinderen mee in mooie verhalen die ze beleven met hun eigen fantasie.  

Meedoen? 

Voor deze avond en nacht betaal je €25,- als je lid bent van de bibliotheek, niet-leden betalen €27,50. Kinderen betalen €10,-. Alle prijzen zijn inclusief ontbijt en gebruik van een 2-persoonstent. Kinderen onder de 8 jaar kunnen alleen deelnemen als zij worden begeleid door een ouder. Voor de overnachting dien je zelf een luchtbed of een matje en een slaapzak mee te nemen. 

Deelnemers kunnen tot 21.00 uur binnenkomen. De zaal is open vanaf 20.00 uur. 

Er is ruimte voor ongeveer 60 mensen, dus meld je snel aan! S.v.p. aanmelden vóór 31 maart.