Digi Desk in de Bieb

Studenten van ROC van Twente bemannen de nieuwe Digi Desk in de Openbare Bibliotheek Enschede. Iedereen met IT-vragen kan bij deze helpdesk terecht.

De Openbare Bibliotheek Enschede wil ook op IT gebied veel mensen kunnen ondersteunen. Studiekringen en belastingspreekuren worden goed bezocht en ook van de aanwezige computers wordt veel gebruik gemaakt. Gebruikers hebben regelmatig vragen rondom IT. Hierdoor ontstond er de behoefte om een Digi Desk te realiseren.
IT is een breed begrip, dus de vragen variëren enorm. Studenten krijgen vragen als: hoe maak je een DigiD aan, bestanden printen, invullen van een digitaal formulier, of aanmaken van een pdf.
Het bemannen van de helpdesk zorgt voor een gevarieerde stageperiode en helpt de IT-studenten ook hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. De stagiares bieden, naast de helpdesk, ook ondersteuning bij andere IT werkzaamheden.

De Digi Desk is bemand tijdens werkdagen van 09.30 tot 16.30 uur. U vindt de Digi Desk op de begane grond van de Centrale Bibliotheek, afdeling Spanning.