Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd 2021

Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd 2021

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. In Enschede hebben zich dit jaar maar liefst 28 scholen aangemeld voor de Voorleeswedstrijd. 

Normaal lezen de voorleeskampioenen van de scholen in drie sessies hun fragment voor in een volle zaal in de Bibliotheek Enschede, maar dit jaar is het vanwege corona anders gegaan. De scholen hebben voorleesfilmpjes van de schoolkampioenen ingestuurd die door de jury op woensdag 17 februari zijn bekeken. 

De jury bestond uit Tessa Kortenbach, Katiuscia Principato en Hans Assink. De drie winnaars, bekend gemaakt door wethouder Jan Kampman, hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen van Karin Wolters van de Bibliotheek Enschede. 

En de winnaars zijn...

Noor Lutje Spelberg van De Triangel. Noor koos een fragment uit het spannende en humoristische boek Gruwelijk grappige griezelverhalen van Tosca Menten

Noor Lutje Spelberg DeTriangel

 

Egbert Eijken van Het Zeggelt/locatie Meeuwenstraat. Egbert las een fragment voor uit Het sleutelkruid van Paul Biegel

Egbert Eijken HetZeggeltMeeuwenstraat

 

Helena van den Berg van Het Palet. Helena las voor uit het indrukwekkende boek Kappen! van Carry Slee

Helena van den Berg HetPalet

Wij wensen de drie winnaars van deze lokale ronde veel succes bij de regionale ronde!    

            

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.