Nieuws uit de Bibliotheek

Nationale Voorleeswedstrijd 2020

De winnaar van de derde en laatste ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gehouden op donderdag 13 februari in de Bibliotheek Enschede, is geworden Charlotte Heerink van basisschool Bonifatius. Charlotte las voor uit het boek Een geheim luik van Nanda Roep.

Woensdag 12 februari was de tweede lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Anne-Lotte Sturm van basisschool Het Zeggelt (loc. Meeuwenstraat) kwam als winnaar uit de bus! Anne-Lotte heeft mooi voorgelezen uit het boek Hotel Bonbien van Enne Koens. 

De winnaar van de eerste lokale ronde, gehouden op maandag 10 februari, was Noor Lutje Spelberg van basisschool De Triangel. Noor las een verhaal voor uit het boek Gruwelijk grappige griezelverhalen van Tosca Menten.  

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen meedoen! Maar liefst 33 basisscholen uit Enschede doen dit jaar mee aan de drie lokale voorrondes die plaatsvinden in de Centrale Bibliotheek in Enschede. De drie winnaars van deze lokale rondes gaan door naar de regionale ronde. 

Wij wensen Noor, Anne-Lotte en Charlotte heel veel succes bij de regionale ronde in Losser!

Charlotte HeerinkAnne Lotte Sturm kleinWinnaar ronde 1 Noor Lutje Spelberg