Nationale Voorleeswedstrijd 2019

De Nationale Voorleeswedstrijd 2019  is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen meedoen!

Maar liefst 30 basisscholen uit Enschede doen dit jaar mee aan de drie lokale voorrondes die plaatsvinden in de Centrale Bibliotheek in Enschede.

De drie winnaars van de lokale voorrondes gaan door naar de regionale ronde. De regionale ronde wordt gehouden op 9 maart, ook in de Enschedese bibliotheek. Daarna volgt er nog een provinciale ronde in Nijverdal en een landelijke finale in Amstelveen.

Noa Yousef heeft op 31 januari de eerste lokale voorronde gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De leerlinge van basisschool De Jonge Helden las voor uit De Heksen van Roald Dahl.

De tweede lokale ronde van de voorleeswedstrijd, gehouden op maandag 11 februari, is gewonnen door Laquisha Adamus van de Prinschool (lokatie prinsestraat). Laguisha las een fragment voor uit De dikke Lena Lijstje van Francine Oomen.

En de winnaar van de derde, en laatste, lokale ronde is Mirella Gouriye van basisschool De Windroos. Mirella las, 13 februari, voor uit het boek MZZL meiden BFF van Marion Coolwijk en mag ook door naar naar de regionale ronde.

Noa Yousef 2Noa Yousef   Voorleeswedstrijd winnaar 2 Laquisha Adamus     Voorleeswedstrijd winnar 3Mirella Gouriye

Wij wensen Noa, Laquisha en Mirella heel veel succes bij de regionale ronde in Bibliotheek Enschede. Hoe mooi zou het zijn als er een Enschedese winnares door kan naar de provinciale ronde!