Nieuws uit de Bibliotheek

De zomer is dé tijd om te lezen

De zomer is dé tijd om te lezen

Of je nu van romans of thriller houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen - dát is het Zomerlezengevoel. 

De Bibliotheek Enschede staat in de maanden juni, juli en augustus in het teken van Zomerlezen. We helpen je graag bij het vinden van een boek rondom het thema Lees de wereld rond - Ga op reis in een boek. Reizen is op het moment wat minder vanzelfsprekend, maar reizen in een boek kan op ieder moment. Kom naar de bibliotheek en leen een boek om in op reis te gaan! 

Wil je wel Zomerlezen, maar ben je nog niet lid?    

Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap via deze link. We vertellen je graag wat ons lidmaatschap inhoudt! Je kunt namelijk niet alleen boeken, e-books en tijdschriften voor kinderen en volwassenen lenen, maar je kunt ook activiteiten bijwonen.

Niet-leden kunnen overigens ook gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. 

Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen. 

Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen? 

Lezersplatform Hebban.nl (overgenomen door leesbevorderingsorganisatie CPNB) knipt de zomer op in 5 themaweken en organiseert van 7 t/m 13 juni De Spannende Week.

Met de aftrap van De Spannende Week en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen op 5 juni gaat Zomerlezen daadwerkelijk van start. 

De Spannende Week wordt gevolgd door De Oranje Week, De Lekker Lezen Weken, De Regenboog Week en De Groene Week. Daarnaast is er aandacht voor het overkoepelende thema Ga op reis in een boek.

Tijdens Zomerlezen wordt ook aandacht gevraagd voor aansprekende poëzie. Het Zomergedicht is een klassieker van de hand van Hugo Claus. Dit gedicht staat op de ansichtkaart verkrijgbaar in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).