De Bibliotheek Enschede is weer open!

Goed nieuws! De Bibliotheek Enschede is vanaf donderdag 20 mei weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is. Alle vestigingen zijn geopend, behalve Jeugdbibliotheek Prismare.

Boeken lenen en terugbrengen

Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een winkelmandje meenemen. Wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een winkelmandje beschikbaar is. Er is in de Bibliotheek een looproute aangegeven.

De Bieb to Go en de Fiets to Go zijn beëindigd.

De leestafel en de toiletten

De leestafel blijft voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken. De toiletten zijn wel weer geopend.

Openingstijden

De openingstijden zijn voorlopig aangepast. Zie hier de openingstijden per vestiging.

Gebruik van computers en werkplekken

Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek (alleen nog in Centrale of Zuid), dan moet je je registreren. Dit werkt als volgt: neem bij binnenkomst een winkelmandje mee. Scan de QR-code of vul een formulier in om je te registreren. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan je gewend bent, omdat we ook hier rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Let op: i.v.m. technisch onderhoud zijn de pc-werkplekken in de Centrale Bibliotheek niet te gebruiken op maandag 21 juni en dinsdag 22 juni 2021.

Bijeenkomsten in de Bibliotheek

Er kunnen op dit moment nog geen bijeenkomsten voor groepen plaatsvinden in de Bibliotheek.

Heb je vragen over de coronamaatregelen?

We helpen je uiteraard graag verder. Kijk hier bij de meest gestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen? Je kunt ons bereiken via of op werkdagen via 053-4804804 (van 10.00 uur - 17.00 uur).
We kijken ernaar uit om je weer te verwelkomen in de Bibliotheek.

Blijf gezond en let goed op elkaar,
alle medewerkers van de Bibliotheek Enschede