Rondkomen in Enschede (valt niet altijd mee)

Heeft u moeite om rond te komen of is uw situatie veranderd en heeft u minder inkomen? Bijvoorbeeld door werkloosheid of een scheiding? Probeer u dan zo snel mogelijk aan te passen aan de nieuwe financiële situatie.

De Bibliotheek Enschede werkt op verschillende terreinen samen met de gemeente Enschede, en wil mensen zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden die er zijn in Enschede.

Het kan zijn dat u recht heeft op toeslagen of tegemoetkomingen om uw inkomen aan te vullen. Denk aan huurtoeslag of zorgtoeslag.
Of informeer eens bij de gemeente of u recht heeft op lokale regelingen, zoals kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen.

Kijk of er manieren zijn om geld te besparen. De gemeente kent (vrijwilligers)organisaties die u kunnen helpen uw geldzaken op orde te brengen.

De gemeente Enschede heeft alle mogelijkheden voor u overzichtelijk op een rijtje gezet, zie de video’s hieronder. Als u op de link onder een video klikt, wordt u doorgestuurd naar een site met meer informatie over het onderwerp.

Animatievideo's en meer informatie

Alle regelingen en tips op een rijtje

Wat te doen bij betalingsproblemen