Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleesdagen 2021

Voorlezen maakt je leuker!

Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ze laten je zien hoe het is om klein te zijn, ziek, straatarm of juist steenrijk. Daarnaast is het goed voor de taalontwikkeling en bovenal hartstikke leuk!

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Juist in deze bijzondere tijd van beperkte contacten zorgt voorlezen voor een fijn gevoel van samenzijn. Kinderen (0-6 jaar) die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen het vingerpoppetje Coco. 

Ken jij Coco kan het! al?

Centraal staan het Prentenboek van het Jaar Coco kan het! van Loes Riphagen. Het is tijd voor vogeltje Coco om haar vleugels uit te slaan, maar dat is hartstikke spannend! In dit prachtige prentenboek komt Coco erachter dat ze meer kan dan ze denkt.  

Prentenboeken TopTien

Naast Coco kan het! staan nog negen andere prentenboeken centraal. 

Reserveer alvast een exemplaar bij jouw bibliotheek! 

 home Prentenboek top10 2021 2

Knutsel en kleur thuis de mooiste Coco's  

Tijd om thuis te knutselen? Alle dieren uit het boek zijn door Loes Riphagen zelf geknipt en geplakt van papier. Via instructiefilmpjes legt ze precies uit hoe kinderen (met een beetje hulp) zelf hun eigen vogel, poes of insect kunnen maken. Leuk om te gebruiken bij het voorlezen! 

Op de knutselpagina van Loes vind je ook een kleurplaat en knutselplaat om te downloaden. 

Download hier knutselinstructies voor nog een leuke eenvoudige Coco om zelf te maken.

Knutselplaat Dit is uil  

Dans en zing mee met Coco

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen is het vrolijke liedje Coco kan het! geschreven. Bij dit nummer is een Sing-a-long video opgenomen en kun je de bladmuziek downloaden.

Coco kan het! in gebarentaal

Bekijk ook eens de twee filmpjes waarin Coco kan het! wordt voorgelezen in Nederlandse gebarentaal en in het Nederlands ondersteund met gebaren.