Nieuws uit de Bibliotheek

De Bibliotheek Enschede zoekt: (junior) Medewerker Marketing & Communicatie (24 uur)

Inwoners komen steeds vaker naar de Bibliotheek Enschede voor inspiratie, voor het brengen en halen van verhalen, voor het ontmoeten van elkaar, om te studeren of werken. De functie van de Bibliotheek verschuift. Van collectie naar connectie. In een inspirerende omgeving wordt duidelijk dat een bibliotheek meer is dan boeken alleen. Wij richten onze activiteiten en samenwerkingsverbanden op alle groepen in de gemeente Enschede om een zo groot mogelijke bijdrage aan taalbevordering te leveren.

Als partner in groei doen wij dat met partners in het onderwijs om kinderen te bereiken. Met partners in het sociaal domein voor groepen die wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. Met partners in de culturele sector voor belevingen, ontmoetingen en debatten.

Wij zoeken een enthousiaste en creatieve kandidaat voor de functie van (junior) medewerker Marketing & Communicatie. Samen met de adviseur Marketing & Communicatie vorm je het marketing-communicatieteam van de Bibliotheek Enschede. Voor de verschillende doelgroepen ontwikkel je on- en offline uitingen en campagnes ter promotie van activiteiten en om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de Bibliotheek te vergroten.

Wat ga je doen?

o In samenwerking met anderen bedenk je en voer je marketing- en communicatieacties uit die aansluiten op de beleving van (potentiële) klanten en die bijdragen aan de doelstellingen van de Bibliotheek.
o Je verzorgt de (digitale) communicatie-uitingen van de Bibliotheek passend bij de doelgroepen.
o Je zorgt voor een actuele en aansprekende website en intranetomgeving.
o Je voert de social mediastrategie uit.
o Je ondersteunt medewerkers proactief bij de uitvoering van communicatieactiviteiten.
o Je verzamelt relevante gegevens en zet deze om in aantrekkelijke digitale informatie voor de verschillende klant- en belangengroepen.
o Je analyseert de respons op de (digitale) communicatie-uitingen (bereik en waardering) en denkt mee over wenselijke vervolgacties.
o Je signaleert behoeften en trends in de markt en in de branche en vertaalt deze naar de lokale situatie van de Bibliotheek.

√ HBO werk- en denkniveau, afgeronde opleiding op het gebied van communicatie.
√ Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en digitale toepassingen in je vakgebied (nieuwe media en webdesign).
√ Je kunt uitstekend plannen, organiseren en omgaan met deadlines.
√ Redactionele vaardigheden: je bent proactief, accuraat en kunt snel schakelen.
√ Brede interesse in culturele, maatschappelijke en educatieve ontwikkelingen.
√ Uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden in begrijpelijk (B1 niveau) Nederlands.
√ Je bent creatief en resultaatgericht.
√ Gericht op samenwerken: je bent een teamplayer en gewend je werk af te stemmen.

Wat bieden wij?

Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Salarisinpassing conform de CAO Bibliotheken.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een korte motivatie met CV, vóór 25 januari 2021, naar Patty Rademaker, adviseur Marketing en Communicatie,

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Er wordt een eerste selectie gemaakt op basis van de ontvangen reacties en dan wordt bepaald of jouw sollicitatie voldoende aanknopingspunten biedt voor een gesprek.