Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Nederland Leest 2020: Eén boek, duizend gesprekken

Nederland Leest 2020: Eén boek, duizend gesprekken

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Een goed boek brengt, juist in deze tijd, gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

Hét cadeau voor leden én bezoekers van de Bibliotheek

Tijdens Nederland Leest, van 1 t/m 30 november, krijgen leden én bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau van de Bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. 

Het boek ligt, in een normale- of grootletter editie, in de Bibliotheek voor je klaar. Zolang de voorraad strekt (i.v.m. coronamaatregelen is de actie verlengd tot 14 december). 

Bekijk op onze website de openingstijden en coronarichtlijnen om je cadeau op te halen!

Ook als e-book en luisterboek

Leden van de Bibliotheek kunnen het boek ook lenen als e-book en luisterboek via de online Bibliotheek

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis?

Leuke tip! Bekijk eens de krant van jouw geboortedag of duik in de geschiedenis van je stad of streek met zoekmachine Delpher.