De Bibliotheek Enschede zoekt: Programmacoördinator

De Bibliotheek Enschede zoekt:  Programmacoördinator

De toekomstbestendige en zich vernieuwende bibliotheek gaat een steeds bredere maatschappelijke, educatieve en culturele rol vervullen. Daarvoor werken we meer samen met partners, waaronder de gemeente, cultuur- en welzijnsorganisaties. De programmacoördinator initieert en coördineert projecten en activiteiten van de Bibliotheek gericht op de doelgroep 18+ en de inzet van collega’s daarbij.

Voorbeelden van lopende projecten zijn aanpak laaggeletterdheid, bevorderen van digitale vaardigheden en het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten waarbij de verbinding gezocht wordt met samenwerkingspartners om zo ontmoeting en debat te realiseren.

Wij zoeken een enthousiaste en representatieve kandidaat voor de functie van Programmacoördinator (24-32 uur).

Werkzaamheden

• Je coördineert de lopende projecten, waaronder de aanpak laaggeletterdheid, en realiseert de beoogde resultaten;
  • Je signaleert behoeften, trends en innovaties in de markt en in de branche en vertaalt deze naar (nieuwe) diensten en producten voor (potentiële) klanten;
  • Je bent verantwoordelijk voor de projectresultaten en de verankering in de organisatie;
  • Je adviseert klantorganisaties en bent het aanspreekpunt op het gebied van laaggeletterdheid, leesplezier, digitale vaardigheden, cultuureducatie en/of participatie;
  • Door actief netwerken en relatiebeheer realiseer je een uitbreiding van onze samenwerkingsverbanden. Je bent de bruggenbouwer tussen instellingen, doelgroepen en de Bibliotheek;
  • Je weet de verbinding te leggen tussen preventieve en curatieve aanpak laaggeletterdheid;
  • Je zet (samen met partners) nieuwe projecten op waarmee we inzetten op het verbeteren van digitale vaardigheden, ontmoeting en debat;
  • Je organiseert activiteiten en lezingen.

Functie eisen

√ HBO werk- en denkniveau;
√ Aantoonbare affiniteit met volwasseneducatie, de aanpak van laaggeletterdheid;
√ Op de hoogte van digitale ontwikkelingen;
√ Uitstekend in het leggen van (nieuwe) contacten en onderhouden van relaties (netwerker);
√ Aantoonbare ervaring in projectmanagement;
√ Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
√ Innovatief en creatief;
√ Resultaatgericht;
√ Didactische/presentatievaardigheden.

Wat bieden wij?

Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Salarisinpassing conform de CAO Bibliotheken.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een korte motivatie met CV, voor 26 oktober 2020, naar Marlies Olthuis, Manager Educatie: .

Na de sluitingsdatum wordt een eerste selectie gemaakt op basis van de ontvangen reacties en wordt bepaald of jouw sollicitatie voldoende aanknopingspunten biedt voor een gesprek.