De ‘intelligente kast’ in de Bieb

De slimme kast

De Bibliotheek vernieuwt! De sorteermachine in de Centrale Bibliotheek maakt plaats voor ‘slimme’ kasten: boekenkasten met innametechniek. Vanaf 3 september 2020 zijn de ‘slimme kasten’ operationeel. Een overzichtelijk, innovatief en efficiënt systeem, zowel voor de klant als voor de medewerkers van de Bibliotheek.

Snel toegang tot best gelezen boeken

In de nieuwe situatie kunnen klanten hun geleende materialen in slimme kasten zetten. Het product wordt in de kast meteen gescand en verwerkt.
De ingeleverde materialen zijn direct weer beschikbaar voor andere geïnteresseerden. Het grote voordeel voor leners is de snelle toegang tot de beste en veel gelezen boeken. Dus dat betekent lekker veel inspiratie opdoen!
Zie je een boek staan die je graag wilt lezen, pak het uit de kast en leen het direct met je bibliotheekpas bij het uitleenstation.

Nieuwe uitleenstations

Leengeld of andere openstaande bedragen betalen, materialen verlengen, dit is allemaal mogelijk bij de nieuwe uitleenstations. Om een compleet overzicht van de registraties op je bibliotheekpas te zien klik je op 'Mijn menu' en scan je je bibliotheekpas.

Hulp nodig?

Kom je er even niet uit of wil je lid worden van de Bibliotheek Enschede? Onze medewerkers staan klaar voor advies.

Een stap-voor-stap uitleg over het gebruik van slimme kasten en uitleenstations

Inleveren en lenen

Verlengen